Komşusunu öldüren sanığa 3 yıl 4 ay hapis cezası

Kastamonu'da, komşusunu ayı sanarak öldürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanığa 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi
Komşusunu öldüren sanığa 3 yıl 4 ay hapis cezası

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Daday ilçesi Karamuk köyünde, komşusunu ayı sanarak tüfekle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kişi 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan hakkında dava açılan tutuksuz sanık E.A. ile ölen Mehmet Köse'nin eşi Nahide Köse ve kızı Öznur Karga katıldı.

E.A. savunmasında, akşam saatlerinde bahçeden ses gelmesi üzerine dışarı çıktığını söyledi.

Seslerin ayıya ait olduğunu düşündüğünü ifade eden E.A, "Mehmet Köse ile aramızda hiçbir husumet bulunmuyor. Elinde fener yoktu. Bir insan olduğunu anlayamadım. Seslerin bir ayıdan geldiğini düşünerek arı kovanlarını korumak için ateş ettim. Tüfekle 5-6 el ateş ettim. Bilerek ve isteyerek öldürmek gibi bir kastım olmadı." dedi.

Mehmet Köse'nin eşi Nahide Köse ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Kızı Öznur Karga da, "Babam öldü ama o 27 aydır dışarıda geziyor. Suçsuz yere babam öldü. Yanıyoruz. En ağır şekilde cezalandırılsın." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan E.A'yı 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Karamuk köyünde 2016 yılında, E.A, akşam saatlerinde tarladan evine dönen 64 yaşındaki Mehmet Köse'yi ayı zannederek tüfekle vurmuş, Köse olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Kaynak: