Kömür ocağında göçük! Ölü ve yaralılar var

Şırnak Kömür Ocakları bölgesinde bulunan 1 nolu kömür ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 6 işçi hayatını kaybetti.
Kömür ocağında göçük! Ölü ve yaralılar var

Şırnak Kömür Ocakları bölgesinde göçük meydana geldi. 1 No'lu kömür ocağında meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 6 işçi hayatını kaybetti, göçükten 1 işçi ise yaralı kurtarıldı. Bir işçiye ulaşılmaya çalışılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Şırnak Kömür Ocakları bölgesinde göçük meydana geldi. Göçük bölgesine çok sayıda ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan kurtarma ekipleri 1 nolu kömür ocağında çalışma başlatırken, ilk bilgilere göre 6 işçinin göçükte hayatını kaybettiği ve çalışmalarda 1 işçinin ise yaralı olarak çıkarıldığı belirtildi. Bir işçiye ulaşılmaya çalışılıyor. Bölgede çalışmaların devam ettiği bildirildi.

ENERJİ BAKANLIĞI: KÖMÜR OCAĞI RUHSATSIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: "Şırnak’ta meydana gelen kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için MİGEM tarafından 2013 yılında faaliyete durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana geldiği saha için MİGEM tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir."