Komutan 'FETÖ darbe planına engel olamadım' diye intihar etti

FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasında tutuklanan Siirt 3. Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Erkilitlioğlu'nun yerine vekaleten atanan Yarbay Levent Önder beylik tabancası ile intihar etti.
Komutan 'FETÖ darbe planına engel olamadım' diye intihar etti

Siirt Valiliğince, 3. Komando Tugay Komutanlığında görevli Kurmay Başkan Vekili Yarbay Levent Önder'in sabah erken saatlerde beylik tabancasıylaintihar ettiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Yarbay Önder'in bir süredir Kurmay Başkanlığı görevine vekalet ettiği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"3. Komando Tugay Komutanlığında görevli Kurmay Başkan Vekili Yarbay Levent Önder, sabah erken saatlerde beylik tabancası ile intihar etti.

Yarbay Önder, 15 Temmuz darbe teşebbüsü ve sonrasında yaşananları hazmedemeyerek ruhsal bir çöküntü içine girmiş, darbeci teröristlerin hain planlarına engel olamaması sebebiyle yaşananları gururuna yedirememiş, kendisi gönüllü olarak savcılığa tanık sıfatıyla ifade vermiş ve yaşadığı buhran neticesinde hayatına son vermiştir. Vatansever evladımızın kederli ailesine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve yüce Türk milletine baş sağlığı diliyoruz."

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Siirt 3. Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Alican Erkilitlioğlu tutuklanmış, yerine vekaleten Yarbay Levent Önder atanmıştı.