KONESOB Projesi Çalışma Grubu toplantısı Berlin’de yapıldı

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB)'nin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Training Qualified Technical Staff For Renewable Energy" isimli projesinin faaliyetleri devam ediyor.
KONESOB Projesi Çalışma Grubu toplantısı Berlin’de yapıldı

Proje kapsamında kurulan çalışma grubu, ikinci toplantısını Almanya Berlin'de gerçekleştirdi. Toplantıya, Türkiye, Almanya ve Macaristan'da bulunan proje ortaklarının temsilcileri katılım sağladı. Toplantıda öncelikle sektörde işçi, işveren düzeyinde çalışan ve Türkiye'de bin, Almanya'da 250, Macaristan'da 250 kişiye uygulanan anketin sonuçları tartışıldı. Sonrasında ise sektöre yönelik olarak geliştirilecek eğitim müfredatının ana hatları belirlendi.

Toplantıyı ve yapılan anket sonuçlarını değerlendiren KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, Türkiye'de artan yenilenebilir enerji yatırımlarının bu sektörde nitelikli iş gücüne ihtiyacı arttırdığını, anketin bu tespiti doğruladığını, özellikle usta-teknisyen unvanlı elemana ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Proje ile hazırlanacak eğitim müfredatının bu alanda önemli bir boşluğu dolduracağını belirten Başkan Karamercan, KONESOB olarak proje çıktılarının sektörün ve bölgenin gelişme ve kalkınmasına katkı sağlayacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: