Murat Güçlü

Murat Güçlü

KONMAK ÜZERİNE

KONMAK ÜZERİNE

Tükiye’nin ekonomik gelişimine paralel gittikçe büyüyen, gelişen bir şehir Konya. Şehirlerin ekonomik gelişmesinin hem neticesi hem sebeplerinden biri de fuarlar. Konya da son yıllarda artan sayıda fuara ev sahipliği yapmakta.

Şu an Konmak Makine İşleme Fuarı ziyaretçilerini ağırlamakta. 30 Nisan- 3 Mayıs arasında açık olan fuar, katılımcılar ve ziyaretçilerin yoğun ilgi göstermesi sebebiyle yüzleri güldürmüşe benziyor. Özellikle Konya dışında hem ziyaretçi hem de firma bazında katılımın çok olması Konya’nın gelmiş olduğu noktayı göstermektedir.

Konya ağırlıklı olarak Tarım ve tarıma bağlı makine sanayi sektörlerinde öne çıkan bir şehir. Bu konulardaki fuarlarımız da ülke çapında ilgi görmekte.

Fuarların düzenlenebilmesi için öncelikle fiziki alanlarınızın hazırlanmış olması gerekiyor. Bu konuda Ticaret Odamızın katkılarıyla yapılan fuar alanımız bu ön şartı yerine getirmemize imkan vermektedir. Tüyap Konya 66.000 m2 kapalı, 20.000 m2 açık teşhir alanı ile toplam 86.000 m2 lik alanda Anadolu’nun en büyük fuar merkezi olarak kabul edilmektedir. 

Fuar merkezlerine toplu ulaşımla rahat bir şekilde ulaşılması, otopark alanının düzenlenmesi, gerekirse önemli ve kalabalık fuarlarda otopark görevlilerinin bulunması ve araç park düzenini sağlamaları fuarlarımızın kalitesini ve katılım sayısını arttıracaktır.

Bunun yanında fuar alanlarının fuar zamanları haricinde de insanların kullanımına yarar biçimde yapılması daha iyi olmaz mı? Hem yer seçiminde hem de binaların yapımında fuar zamanları dışında insanların park ihtiyacını gideren, oyun ve spor alanı, yürüyüş ve bisiklet yolları, kültür ve kongre merkezleri olarak düşünülüp yapılamaz mı?

Son olarak Konya fuarlarında katılımcı firmaların standlarında ziyaretçilere çay kahve ikram etmek için görevlendirilen bayan çalışanların kıyafetleri hakkında birkaç söz söylemek istiyorum. Çoğu öğrenci olan, üç beş kuruş yevmiye karşılığı çalışan kız çocuklarına bir karış boyunda etek giydirmek, dekolteli elbiselerle hizmet ettirmek Konyamıza da, firmalarımıza da yakışmıyor. Yeni bir medeniyet inşa etmek iddiasındaki Türkiye’ye yakışmıyor. Hem firmalarımızın hem de organizatörlerimizin bu konuya hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Bunu vebali hepimizin üzerinde….

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Güçlü Arşivi
SON YAZILAR