'Konuştuğumuz tek şey şampiyonluk'

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Muslera, "Şu anda takım arkadaşlarımız ve hocamızla beraber konuştuğumuz tek şey, şampiyonluk" dedi.
'Konuştuğumuz tek şey şampiyonluk'

Galatasaray'ın başarılı kalecisi Fernando Muslera, geride kalan sezon beklentilerin altında bir performans ortaya koymalarına karşın, yeni sezona şampiyonluk hedefiyle hazırlandıklarını söyledi.

Fernando Muslera, Danimarka'nın Aarhus kentinde ikinci etap kamp çalışmalarına başlayan sarı-kırmızılı ekibin konakladığı otelde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Geride kalan sezonun sonunda Fenerbahçe'ye karşı kazandıkları Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunun önemine vurgu yapan Muslera, "Bu kupanın bizim için çok büyük anlamı vardı. UEFA'nın verdiği cezanın uzamasına da böylece engel olduk. Önümüzdeki sezon sergileyeceğimiz performansla yine Şampiyonlar Ligi'nde yer alabiliriz. Şu anda takım arkadaşlarımız ve hocamızla beraber konuştuğumuz tek şey, şampiyonluk. Aramıza yeni katılanlar olacaktır. Onların da desteğiyle bu yolda en iyi şekilde ilerlemek istiyoruz." diye konuştu.

Takımdaki geleceğinin sık sık gündeme getirilmesine değinen Muslera, "Ayrılıp ayrılmayacağım sorularına karşılık, hep burada çok mutlu ve rahat olduğumu söyledim. Yine tekrarlıyorum. Burada çok mutlu ve rahatım." şeklinde konuştu.

"Türkiye kesinlikle bu olayları hak etmiyor"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde yaşadıklarının sorulması üzerine, "Olaylar yaşandığı anda ülkeme dönmeyi düşünmedim, çünkü havalimanı kapalıydı." diye esprili bir yanıt veren Muslera, şunları söyledi:

"İşin şakası bir yana, olaylardan 15-20 dakika önce Atatürk Havalimanı'ndaydım ve eve yeni geçmiştim. Yanımda da bir Türk arkadaşım vardı ve olayları anlamaya çalışıyordum. Kolay değil, yabancısınız ve olayları anlamaya çalışıyorsunuz. Bu bizi etkileyebiliyor. Diğer taraftan, Türkiye'nin ne kadar güzel bir ülke, İstanbul'un ne kadar güzel bir şehir olduğunu biliyorum. Türkiye kesinlikle bu olayları hak etmiyor. Türk halkının en güzel tepkiyi verdiğini düşünüyorum. Ortak yorumlar, durumun kontrol altında olduğu yönünde. Bu yüzden beni rahatsız eden bir şey yok. Umarı böyle şeyler tekrar yaşanmaz."

"Riekerink çok iyi bir hoca"

Fernando Muslera, sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Jan Olde Riekerink'le devam etme kararı alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hollandalı teknik adamdan övgüyle söz eden Muslera, "Riekerink'in çok iyi bir hoca olduğunu düşünüyorum. Futbolu iyi bildiğini, enerjik bir insan olduğunu düşünüyorum. Bizimle arası çok iyi. Devam etmesinin doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Tempolu ve yoğun antrenmanlar yapıyoruz. Yeni sezona bizi en iyi şekilde hazırlıyor. Teknik direktör olarak devam etmesinden mutlu olduğumu söyleyebilirim." şeklinde görüş belirtti.