Konya AB Bilgi Merkezi, Suriyeli mültecileri iftarda buluşturdu

Türkiye'deki Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri Ağı tarafından, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle 20 şehirde mülteciler için iftar programı gerçekleştirildi.
Konya AB Bilgi Merkezi, Suriyeli mültecileri iftarda buluşturdu

Program çerçevesinde Konya Sanayi Odası (KSO) AB Bilgi Merkezi tarafından da Konya’da bulunan 500’ün üzerinde Suriyeli mülteciye iftar verildi. İftar programına KSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Keleş, Estonya Büyükelçisi Marin Mottus ve Suriye’den gelip Konya’da yaşayan mülteciler katıldı. İftar programında söz alan KSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Keleş, özellikle Suriye’den gelen mültecilerin Konya’da günlük yaşamda aktif rol aldığını söyledi. Zor günler geçiren mültecilere ev sahipliği yapmanın önemine de değinen Keleş, verilen iftar yemeğinin birlik ve beraberliğe vesile olmasını diledi.


Estonya Büyükelçisi Marin Mottus da, “Mülteciler, yuvalarını terk etmek zorunda kalan, olağanüstü güçlükler yaşayan insanlar. Bugün bizlerden daha talihsiz durumda olanlara konukseverlik gösterme ve destek olma geleneğini sürdürerek, Türkiye’nin 20 ilinde mülteci gruplarını iftar sofrasında bir araya getirmekten mutluyuz” ifadelerini kullandı.

konya-ab-bilgi-merkezi,-suriyeli-multecileri-iftarda-bulusturdu-2.jpg

konya-ab-bilgi-merkezi,-suriyeli-multecileri-iftarda-bulusturdu.jpg