Konya-Antalya arası daha güvenli

7 bin 360 metre uzunluğundaki Alacabel Tüneli’nde sona geliniyor. Projeyle, Konya ve Antalya arasındaki ulaşım sıkıntısı çözülecek
Konya-Antalya arası daha güvenli

7 bin 360 metre uzunluğundaki Alacabel Tüneli’nde sona geliniyor. Projeyle, Konya ve Antalya arasındaki ulaşım sıkıntısının çözüleceğini belirten Alacabel Tüneli Şantiye Şefi Onur Kaya, “Torosların, Giden Gelmez Dağları’ndaki tünelimizi bitirerek bu yolun ve Konya’yı Antalya’ya bağlayan ana hattın sıkıntısını gidereceğiz. Tünelimiz bittikten sonra vatandaşlarımız güvenli bir şekilde yollarına gidebilecekler” dedi.

Alacabel Tüneli’nin kış şartlarının zor yaşandığı bir mevkide bulunduğunu vurgulayan Alacabel Tüneli Şantiye Şefi Onur Kaya, “Bu projeyle beraber Alacabel geçidini baypas yapmayı planlamaktayız. Alacabel geçidinin tünelleri 2 tüp olarak 7 bin 360 metre uzunluğundadır. DELPAT yöntemiyle devam etmekte olan bir çalışmadır. Tünelin giriş tarafı ve çıkış tarafı olarak her iki ağızdan karşılıklı olarak çalışmalara tüm hızıyla devam etmekteyiz. Tünel kazılarında 7 bin 515 metrelik mesafeyi kat ettik. Hemen hemen yarı mesafeyi kat etmiş olduk. Tünelin sözleşme bitiş tarihi 2019’un 10. ayıdır. Bizde bu süre içerisinde tamamlamak için elimizden geldiğince var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz. Proje bedelimiz ise 215 milyon TL’dir. Kış şartlarımız oldukça zorlu geçti. Alacabel, gerçekten aman vermeyen bir geçit. Torosların, Giden Gelmez Dağları’ndaki tünelimizi bitirerek İnşallah bu yolun ve Konya’yı Antalya’ya bağlayan ana hattın sıkıntısını gidereceğiz. Tünelimiz bittikten sonra İnşallah vatandaşlarımız güvenli bir şekilde yollarına gidip gelecekler” ifadelerini kullandı.

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ

(2).jpeg

(6).jpeg

(3).jpeg

(1).jpeg

(5).jpeg