Konya Avrupa’ya Artık Direkt Uçuyor

Son yıllarda Türkiye’de havacılık anlamında yaşanan gelişimden Konya’nın da nasibini aldığını belirten THY Bölge Müdürü Ahmet Postallı, 2007 yılında tek uçak seferinin yapıldığı Konya’ya bugün günde 12 sefer yapıldığını söyledi.
Konya Avrupa’ya Artık Direkt Uçuyor

Türk Hava Yolları (THY) Konya Bölge Müdürü Ahmet Postallı Yeni Haber’i ziyaret etti. Yeni düzenlemeler ve yurt dışı uçuşları ile ilgili bilgi veren Postallı, “Türk Hava Yoları şu anda 120 ülke ile dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu şirketidir. Yaklaşık 340 noktaya seferlerimiz bulunmaktadır. Günde 1200’ün üzerinde sefer yapıyoruz. Müthiş bir network var. Bu noktada Konya’da da çok iyi gidiyoruz. Konya tam orta bir noktada ve hızlı tren ağı güzergâhında bulunmasına rağmen Konya’da havacılık anlamında iyi bir noktada bulunuyoruz. Konya’daki 4 seferimizi 26 Mart itibariyle 5’e çıkardık.  Şu anda seferlerimiz de çok iyi gidiyor. Andolujet ile de Anadolu yakasına günde iki sefer yapıyoruz. Bununla birlikte yaz döneminde gurbetçilere dönük olarak hafta 5 kez Konya-Kopenhag direkt seferini, haftada 3 gün de Konya-Stockholm direkt seferini yapıyoruz. Çalışmalarımız Konya’da havacılığın daha iyi bir noktaya gelebilmesi için devam ediyor. Konyalı her zaman Türk Hava Yollarını tercih etmiştir. Konya’ya da bu anlamda teşekkür ediyoruz.” dedi.

“KONYASPOR’A DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Bu sezon ilk defa Avrupa Kupalarında boy gösteren Atiker Konyaspor’un ulaşım sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ve Türk Hava Yolları olarak desteklerinin devam edeceğini ifade eden Postallı, “Türk Havayolları olarak Atiker Konyaspor’a olan desteğimiz devam ediyor. Atiker Konyaspor’un Avrupa Kupası maçlarında ulaşım sponsorluğunu üstlendik. Ayrıca Süper Lig’de de desteğimiz sürüyor. Atiker Konyaspor’u inşallah daha iyi yerlerde görmeyi arzu ediyoruz. 2007 yılında Konya’dan sadece tek bir sefer vardı. 2017 yılına geldiğimizde Türk Hava yolları olarak bizim 7, diğer hava yolu şirketlerinin de 5 olmak üzere günde 12 seferimiz var. Bu havacılık anlamında çok iyi bir gelişmenin yaşandığını gösteriyor. Hükümet yetkililerimiz de açıklamalarında Hava yolunu halkın yolu yaptıklarını dile getiriyorlar. Zaten uçakla bir kez yolculuk yapan biri başka bir ulaşım aracını kullanmak istemiyor. Önümüzdeki zamanlarda havacılığın daha da gelişmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ