Konya aynı aşkla meydana indi

Konya Şehitliği’nin ziyaretiyle başlayan 15 Temmuz Anma Etkinlikleri programı, Sultan Selim Camii’nde okunan olan Mevlid-i Şerif’le devam etti. 15 Temmuz Anma Etkinlikleri’nin akşam programı ise saat 20.00’de Mevlana Meydanı’nda okunan Kur’an Tilaveti ve dua ile başladı. Onbinlerce Konyalı Mevlana Meydanı’na akın ederek, 15 Temmuz Şehitleri için dualar etti.
Konya aynı aşkla meydana indi

"HAİNLERİN EMELLERİ KURSAKLARINDA KALMIŞTIR"

15 Temmuz’un, sivil direnişin ve demokrasinin zaferi olduğunu söyleyen Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Bugün milli birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği, Türk halkının güçlü direnişinin destanlaştığı, milletimizin verdiği, büyük ve kutlu mücadelenin günüdür. O karanlık gecede Allahuekber nidalarıyla tankın önüne yatan insanlarımız, tek bir payda da buluşarak milletimizin sarsılmaz iradesini, birlik ve beraberlik ruhunu cümle aleme gösterdiler. Bu hain güruhun hesaba katmadığı şey, tarihinde destanlar yazan Türk halkının vicdanı, cesareti, vatan ve bayrak sevdasıydı.

konya-valisi-vahdettin-ozkan-001.jpg

Türk tarihinin önemli kırılma noktalarından biri olan 15 Temmuz direnişi, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin bayrak, vatan, hassasiyet ve şuuruyla kazanılmış bir milli zaferdir. 15 Temmuz sivil direnişin ve demokrasinin zaferidir. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen bir grup vatan hainin, meşru iktidara düşürme çabası karşısında insanlık tarihinde eşine ender rastlanan ibretlik bir mücadele verilmiştir. O gece ve devamında milyonlarca vatandaşımız bu vatanın sahipsiz olmadığını, dünyaya bir kez daha göstermiştir. Akamete uğrayan bu hain girişim, uluslararası güçlerin dengesini bozmuştur. Sivil toplum ve medyanın ezici çoğunluğu da darbeye şiddetle karşı çıkmış, hainlerin emelleri kursaklarında kalmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz 2016 gecesi Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışan hain darbe girişiminde canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve saygı ile anıyor, manevi huzurlarında tazimle eğiliyoruz. Aziz milletimizin bir daha böyle bir musibet yaşamamasını ve yıl Türkiye Aşkına temasıyla düzenlediğimiz 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik ruhunun daim olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

leyla-sahin-usta-028.jpg

15 TEMMUZ ÖNCESİ VE SONRASIYLA BİR MİLAT OLDU

15 Temmuz’un öncesi ve sonrasıyla bir milat olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Bugün dünya tarihine damgasını vuran bir milletiz. Darbecilerin planları kendi akıllarınca uygulamaya çalıştıkları girişimleri bu yüce gönüllü millet tarafından akamete uğratıldı. Bir darbe tarihi yazılmak istenirken tam tersine Türkiye’nin demokrasi ve milli birlik ve beraberlik tarihi yazıldı. Çok şükür ki o karanlık genin sabahı aydınlık bir Türkiye oldu. 15 Temmuz öncesi ve sonrasıyla bir milat oldu. Bu milleti hafife almaya kalkanların hepsi geri durdular. Hepsi tekrar düşünmeye ve bu milletten korkmaya başladılar. O gece sokağa çıkan hiç kimse korkmadı 15 Temmuz 2016’da bu meydanları dolduranların söylediği tek bir şey vardı; kalbimizde hiç koku emaresi yoktu, hiç korkmadık! Bundan sonra da korkmayacağız Allah’ın izniyle. Tabi ki kalbimizdeki bu korkuyu alan iman gücümüzden dolayı Rabbimize hamd ediyoruz. O gece bu milleti farklı kılan bir başkomutan vardı. Herkesi ölümüne meydanlara çağırdı ve kendisi de ölümüne meydanlara indi; Başkomutan Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan. İşte Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bugün dimdik ayakta, yine bu meydanlardayız. O gün hiç korkmadıysak bugün de yarın da korkmayacağız. Bu milleti yenmek için alavere yapanlar hiçbir zaman kazanmadı, her zaman iman kazandı. Biz korkmadan, birbirimize güvenerek, birlik içinde Cumhur İttifakı olarak bütün üzerimize gelen her türlü zorluğa ve karşı hiçbir engel önümüzde duramayacak. Bundan sonra da Allah’ın izniyle mücadelemizi ve azmimizi kaybetmeden Türkiye aşkına çalışmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz şehitlerimize ve gazilerimize minnet duyuyoruz, Allah hepsinden razı olsun. Onlar sayesinde bugün birlik ve beraberlik içinde bugünü kutluyoruz. Vatanımız ve milletimiz daim olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

tahir-akyurek-010.jpg

“MİLLET OLARAK AYAĞA KALKTIK”

Türk tarihinde ilk defa bir kalkışmanın millet iradesiyle, eliyle, millet tarafından bertaraf edildiğini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, “2016 tarihinde tarihte görülmeyen bir olayı yaşadık. Hamdolsun milletimizle birlikte gencimizle, yaşlımızla, kadınımızla, kızımızla hep birlikte bu felaketi, belayı defettik. Hamdolsun ki Türk tarihinde ilk defa bir kalkışma millet iradesiyle, eliyle, milletimiz tarafından bertaraf edildi. Bunun anlamı çok büyük. Bu aynı zamanda artık bundan sonra bu topraklardaki darbe süreçlerinin, kalkışmaların, bu topraklardaki bayrağa, ülkeye, toprağımıza el uzatmak isteyenlerin başarılı olamayacaklarının bir göstergesi ve bir miladı oldu. Millet olarak ayağa kalktık ve bugün de aynı şekilde 15 Temmuz’un 6’ncı yıl dönümünde şehitlerimizi anmak, milli iradenin varlığını yeniden tescil ettirmek, yeniden biz buradayız demek için tüm ülkemizde, illerimizde meydanlardayız ve meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Mevlana Meydanı bu manada ülkemizde de bir marka oldu. Hz. Mevlana’nın ruhaniyetinin çevresinde, türbesinin gölgesinde her yıl buluşuyoruz. Tüm Konyalı hemşehrilerimizle bir aradayız. Cenabı Hak birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın diyor, tüm kardeşlerimizi tekrar saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” dedi.

mhp-konya-milletvekili-esin-kara.jpg

TÜRKİYE, CUMHUR İTTİFAKI’YLA BİRLİKTE OYUN BOZAN BİR ÜLKE HALİNE GELDİ

Türkiye’nin Cumhur İttifakı’yla birlikte oyun bozan bir ülke haline geldiğini söyleyen MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Ülkemizin üç tarafı denizlerle dört tarafı düşmanlarla dolu. Bunun nedeni, 951 yıl önce Anadolu’nun Müslüman Türk’ün eline geçmesidir. Anadolu’nun yeniden Haçlıların eline geçmesi için oyunlar bitmemiştir. Yeri geldi Haçlı seferleri düzenlediler yeri geldi Anadolu’dan bizi atmak için Kurtuluş Savaşı’nın mücadelesini verdirdiler. Çok şükür büyük Türk milleti şerre karşı o gün başarıyla mücadele verdi. 15 Temmuz da Türk milleti açısından büyük bir milattır. Çünkü o gece milletin silahı, yine milletin kendisine doğrultulmuştur. Ama her şerde bir hayır vardır ya, 15 Temmuz gibi bir şer gecesine Rabbim Cumhur İttifakı gibi bir hayır gizledi. Bunun neticesinde bizler de oyun bozan bir ülke haline geldik” dedi.

konya-buyuksehir-belediye-baskan-vekili-mustafa-uzbas-001.jpg

GECEYE YENİLMEYEN HER KİŞİYE ÖDÜL OLARAK BİR SABAH VE BİR GÜNÜZ, BİR GÜNEŞ VARDIR

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Uzbaş ise, “Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Hac vazifesini yerine getirmek için aramızda değil. Özellikle onun selamını ileterek sözlerime başlamak istiyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle geçmişte birlikte nöbet tuttuğumuz Mevlana Meydanı’nda bir aradayız. Geçtiğimiz aylarda rahmete kavuşan Sezai Karakoç, ‘Geceye yenilmeyen her kişiye ödül olarak bir sabah ve bir günüz, bir güneş vardır’ der. O gecenin karanlığına karşı yenilmeyen, istiklal ve hürriyetine leke sürdürmeyen bir milletin mensubu olmaktan duyduğum gururu ifade etmek isterim. Rabbim vatanımızın ve milletimizin istikbaline göz dikenlere fırsat vermesin, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, 15 Temmuz gecesi Fetöcü hainlerin kurşunları ve bombaları altında, kutlu bir destan yazarken hakka kavuşan, 252 şehidimize Allah’tan rahmet ve kullarına baş sağlığı dilerim. Gazilerimize de Rabbimden sağlık ve afiyet temenni ederim” cümlelerini kullandı.

"BU TOPRAKLAR SIRADAN TOPRAKLAR DEĞİLDİR"

15 Temmuz’un, Türkiye’yi işgal girişiminin bir parçası olduğuna değinen Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de, “Ülkemizin İstiklaline ve İstikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık, unutmayacağız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, meclisimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve ülkemizin kararlı duruşuyla bir destan yazdık. 15 Temmuz’da, devletin bekası için, vatanın felahı için, milleti için canını veren kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vatan bize şehitlerimizin emanetidir. Bu topraklar sıradan topraklar değildir, uğruna şehitler verdiğimiz, rengini şehitlerimizin kanından alan mübarek topraklardır. 15 Temmuz’da şehitler vererek koruduğumuz vatanımızı, masa başında planlar yapanların bölmesine izin vermeyeceğiz. İşte bu sebeple hepimiz çok çalışacağız” dedi. Etkinliklerin sonunda, 15 Temmuz Gazisi Ömer Faruk Çatal da bir konuşma yaptı.

•BÜŞRA ERKUŞ-SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

Konya, Mevlana Meydanı'nda 15 Temmuz Şehitlerini andı

Konya, Mevlana Meydanı'nda 15 Temmuz Şehitlerini andı

Konya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi

Konya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi

Etiketler :