Bekir Dolu

Bekir Dolu

Konya Baro Seçimleri

Konya Baro Seçimleri

Konya Barosu 2016 Olağan Genel Kurulu ve seçimleri geçtiğimiz hafta sonu yapıldı.

Pazar günü seçimler yapılırken Konya Barosu kurullarında uzun süre görev yapmış ve Konya’daki tüm hukuk camiasınca çok sevilip sayılan Av. Muzaffer Aslanpınar ağabeyimizin vefatı haberi seçimlerin çok buruk geçmesine sebep oldu.

Seçimlerde başkanlık için;

İlke Grubu (Ülkücü Grup da diyebiliriz) adına Av.Mustafa Aladağ

Birlik Grubu (Muhafazakar Grup da diyebiliriz)  adına Av.Suat Altınsoy

Demokrat Avukatlar Grubu (Sol Grup da diyebiliriz) adına Av.Ziya Sevgili

Yarıştılar. Ayrıca kurullar içinde seçim yapıldı.

Seçimlerde İlke Grubu ve İlke Grubu adayı Av. Mustafa Aladağ diğer gruplara ve adaylara ciddi fark atarak ipi göğüslerken uzun süredir seçim kaybetmeyen Birlik Grubu hiç beklemediği bir yenilgi almış oldu.

Ortaya çıkan bu çarpıcı sonucun ve uzun süredir seçim kaybetmeyen Birlik Grubunun uğradığı hezimetin en önemli sebebi Birlik Grubunun listesinden seçilen bir önceki baro başkanı ve baro sekreterinin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunmalarıdır.

Kaldı ki 15 Temmuz darbe girişiminden çok daha önce 17-25 Aralık komplosunda aynı 2 isim açıkça renk vererek kendilerine oy veren avukat arkadaşlarımızı fena halde ters köşe yapmışlardı.

2016 seçimlerinde Birlik Grubu olabilecek en akıllıca isimlerden biriyle başkanlık yarışına girdi. Yönetim ve diğer kurullarda belki daha titiz bir çalışma yapılabilirdi ancak hezimetin esas nedeni kesinlikle aday gösterilen isimler değil.

Burada bir önceki 2014 seçimleri öncesinde şu anda tutuklu bulunan isimleri aday gösteren Birlik Grubu karar verenleri ve bu karara etki ettiği düşünülen siyasi figürlerin büyük sorumlulukları vardır. Herkesin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekir.

Konya Barosu seçimlerini, sonuçlarını, Birlik Grubunun aldığı ciddi yenilgiyi belki de siyaset kurumunun FETÖ konusunda yapması gerekenler gündemi ile birlikte değerlendirmek ve daha dikkatli hassas adımlar atmak gerekiyor. 

Konya Barosu seçim çalışmaları boyunca en ufak bir centilmenlik dışı davranış göstermeden çok temiz bir propaganda yürüten tüm grupların bu davranışları her türlü takdirin üzerindedir. Bu vesile ile Başkanlığa ve tük kurullara seçilen arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Allah güzel çalışmalar nasip etsin.

Ve son olarak seçimlerden 1 gün sonra gördüğüm en kalabalık törenlerinden birisi eşliğinde toprağa verdiğimiz Av. Muzafer Aslanpınar’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve meslektaşlarıma baş sağlığı diliyorum.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bekir Dolu Arşivi
SON YAZILAR