Konya Barosu olağan genel kurulu başladı

Konya Barosu 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı.
Konya Barosu olağan genel kurulu başladı

Galaport Düğün ve Kongre Merkezi Salonu’nda yapılan toplantıya Konya Baro Başkanı ve Birlik Grubu Başkan Adayı Avukat Fevzi Kayacan, Konya Barosu Yönetim Kurulu, 3’ü başkan adayıyla olmak üzere yönetime talip olan 4 grup ile avukatlar katıldı.
Toplantıda gündem başlıklarının görüşülmesinin ardından açılış konuşmasını yapan Konya Barosu Başkanı ve Birlik Grubu Başkan Adayı Avukat Fevzi Kayacan, “Sonlandırmakta olduğumuz 2012-2014 döneminde önemli kazanımlarımız oldu. En büyük eserimiz konumu yapısı ve tefrişatı ile camiamıza kazandırdığımız sosyal tesisimizdir. Yeni, katılımcı, demokratik, çoğulcu bir avukatlık kanununun ihdası konusunda değişik zamanlarda düzenlediğimiz rapor ve atölye çalışmalarıyla katkı sunmaya çalıştık. Bu konuda Konya Barosu’nun çalışmalarının gerek Türkiye Barolar Birliği nezdinde ve gerekse Adalet Bakanlığı’nda değer gördüğünü memnuniyetle ifade etmek isterim. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nin (UYAP) meslektaşlarımız için parasız hale gelmesinde baromuz ve bazı baroların yürüttüğü çalışmalar Türkiye’deki tüm meslektaşlarımızın takdirine şayan olmuştur. Dünya ve ülke kamuoyuna mal olan olay ve gelişmelerle ilgili olarak eyyamcılık ve ideolojik reflekslerden uzak durarak sağduyunun, milletin, hakkın ve hakikatin sesi olunmaya çalışılmıştır” dedi.

“YAPICI VE DOĞRU ELEŞTİRİLERİ HER ZAMAN ÖNEMSEDİK”
Yapıcı ve doğru eleştirileri her zaman önemsediklerini ifade eden Kayacan, “Bu eleştirilerle başarının perçinleneceğini düşünegeldik. İdeolojik yaklaşımlarla sadece karalamaya yönelik, yapılanları görmeyen veya küçük gösteren anlayışla ilgili olarak da Dante’nin ünlü İlahi Komedya eserinde belirtildiği gibi, 'Onların üzerinde durmaya değmez. Bir bak ve geç' diyerek yolumuza devam ettik. Çünkü meslektaşlarımıza verilmiş sözlerimiz vardı. Devam ettik, çünkü durmak bize hem yakışmaz hem de zaman kaybettirirdi” diye konuştu.
Demokrat Avukatlar Grubu’nun Başkan Adayı Avukat Hilmi Erkin açıklamasında, “Bizler Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin modern ve çağdaş bir seviyede yaşatılmasını isteyen, hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına, savunmanın kutsallığına inanan meslektaşlarımız olarak Konya Barosu Yönetimi’ne talibiz” ifadelerini kullandı.
İlke Grubu’nun Başkan Adayı Avukat Hasan Özen, seçime “Mesleğimizin onuru ve geleceği için çalışmak ilkemizdir” sloganıyla gidiyor.
Başkan adayı bulunmayan Değişim Hareketi’nin yayınladığı beyannamede ise, “Bizim bir başkan adayımız yok. Çünkü biz yönetmeye değil, var olan problemleri el ele, meslektaşlarımızın görüş ve katılımıyla çözmeye talibiz. Biz, her meslektaşımızın bu onurlu görevi hakkıyla yerine getirebileceğini, bu ehliyet ve liyakate sahip olduğuna inanıyoruz” ifadeleri yer aldı.
Toplantıda meslekte 50’nci, 40’ncı ve 25’nci yılını dolduran avukatlara plaketleri verildi. 19 Ekim 2014 Pazar günü saat 09.00-17.00 arasında Konya Adalet Sarayı’nda Yargı gözetiminde seçimler yapılacak.