Konya basınına lale gezisi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından dikilen milyonlarca lale ile rengarenk bir görünüm kazanan Alaaddin Tepesi ile Türk Yıldızları Parkı’nda basın mensuplarına yönelik bilgilendirme programı düzenlendi.
Konya basınına lale gezisi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından dikilen milyonlarca lale ile adeta lale bahçesine dönüşen Alaeddin Tepesi ile Türk Yıldızları Parkı’na basın inceleme gezisi düzenlendi.

Basın mensuplarına şehrin her yerinde rengarenk açan laleler ve soğanlı bitkilerle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Ceylani Kılıç, Konya’nın göbeğindeki Alaaddin Tepesi’ni lale bahçesine dönüştürdüklerini belirterek, her yıl Nisan ayında açan lalelerin huzur verdiğini dile getirdi. ‘Çiçek gibi Konya’ sloganıyla örtüşen bir çalışma yaptıklarını kaydeden Kılıç, “Alaaddin Tepesi’nde 1 milyon 600 bin lale ve diğer soğanlı bitkilerden bulunuyor. Şehir genelinde ise yaklaşık 10 milyon lale ve soğanlı bitki açtı. Hemşehrilerimiz bu güzelliği Alaaddin Tepesi’nde ve şehrimizin farklı noktalarında görülebilir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu da lalenin Türk kültüründeki yeri ve edebiyatımızdaki karşılığı ile ilgili bilgi verdi.

Farklı şehirlerden Konya’ya gelerek Alaaddin Tepesi’ni gezenlerle basın mensuplarının röportaj yaptığı programda, basın üstü açık otobüsle şehir turu yapılarak lale fotoğrafları çekildi. Program, Ankara Yolu ve Türk Yıldızları Parkı’nda tamamlandı.