Lokman Koyuncuoğlu

Lokman Koyuncuoğlu

Konya bayramda bir başka

Konya bayramda bir başka

Ramazan’ı oruçla geçirenlerin ödülüdür bayram. Ramazan Bayram’ı Konya’da Bakan Ahmet Davuoğlu’nun da katıldığı programlarla daha bir güzel geçti.

Tarihi namazgahta kılınan namazda 10 bin kişi olmasa da, bir başlangıç için çok isabetli bir tercih oldu orası. Şehir protokolünün Bakan Davutoğlu ile aynı safta namaz kılması Konya’nın özlediği bir görüntüydü.

Şehrin Bayramlaşması her bayram da olduğu gibi MKM’de yapıldı. 300-350 kişinin katılımının olduğu bu bayramlaşma protokol üyelerinin bayramının nerdeyse yarısı demek. Bu kadar insanla bir anda bayramlaşmak büyük bir zaman kazancı sağlıyor herkese.

MKM’de bayramlaşma ikram masaları etrafında özel sohbetlerle devam etti. Selçuklu Belediye Başkanı U.İbrahim Altay program boyunca aynı özel bir ekiple sohbete devam etti. Gerekçesini sonradan anladık. O heyet Konya’da girilen tüm seçimlerde kime taraf olmuşsa o kazanıyormuş. Başkan Altay’da neredeyse bir yıl kalan seçimleri için işi şimdiden sağlam tutmaya başlamış.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ordaydı ama oldukça sessizdi. Ramazan sakinliğine verdik bu sessizliğini. Meram Başkanı Serdar Kalaycı ise o bayramlaşma da yoktu. Başkan Altay ile hemen yorum yapmaya başladık. “ Gece yarılarına kadar Uğur Işılak konseri vardı. Sahura kadar ayakta kalmışlardır. Sabah namazı yatınca kalkamamıştır. O, bugünü de Ramazan sanıyordur, oysa Şevval ve Bayram. Kalkınca öğrenir bayram olduğunu” diye şakayla karışık tahminler yaptık.

Başkan Tahir Akyürek ise Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir’le ilginç bir sohbetteydi. Haliyle geçen hafta Başbakan Erdoğan’ın elinden ödül olan ikisiydi. Konya’ya hafif tepeden bakmaları normal.  Başkan Akyürek, Mustafa Özdemir’i Van düğünü ile ilgili orada tebrik etti, Özdemir’i Emine Erdoğan’ın takdirine işaret etti, sanki “bundan sonra Emine Hanım’la işlerimizi sen halledersin” der gibiydi.

Öğlenki MÜSİAD bayramlaşmasında Başkan Kalaycı kendisiyle ilgili yorumlarımıza açıklık getirdi. Aslında tahminlerimizin hepsi doğruymuş, sadece bayram namazını namazgahta değil, İlahiyat Camiinde kılmış ve bayrama devam etmiş. Öyle Meram sevdalısı ki Kalaycı, bayram namazını bile başka yerde kılmıyor. Akşam ki, Işılak’ın şarkısının etkisinde kalmış; “Meram’dan dönen alçak olsun”
MÜSİAD bayramlaşmasını ise artık anlatmaya gerek yok sanırım. Konya’nın bir gömlek üstü. Orada Ak Parti YKÜ ve kendisi bir Kürt olan Tahir Şahin dedi ki, Ahmet Davutoğlu parti bayramlaşmasında öyle bir konuştu ki gerçekten ağladım. Bakan Davutoğlu Arakan’a gönderdiği büyükelçiye orada şehit olan Türkleri bulup şunları söylemesini ister; 'Biz geldik. Sizin uğrunuzda can verdiğiniz al bayrağı size getirdik. Uğrunda can verdiğiniz Fatihayı Kur'an-ı okumak üzere garip olarak öldüğünüz bu diyara sizin izninizle geliyoruz ve ebediyen dalgalanmak üzere bayrağı başınızın üzerine getiriyoruz.” Bir Kürt vatandaşı bunlara ağlıyorsa, bu ülkeye kimse zarar veremez inşallah.

Konya milletvekili Mustafa Kabakçı ise kameralar kapatılınca özel şeyler söyleyecekti. Sonra konuşmaktan vazgeçti. Ancak bana söyledi; “Bu şehirdeki bütün sitelerin duvarlarını yıkıp, halkla elitleri kaynaştırmak lazım.” Tabi öncesinde birkaç cümle daha var.

Bayramın ikinci günü, şehit ve gazi aileleri için Bakan Davutoğlu Valilik konutunda kahvaltı verdi. 700 civarında katılımcı için unutulmayacak bir bayram günüydü. Bakan Davutoğlu orada yine yüreklere hitap etti. Kendisini tüm şehit yakınları için bir oğul, bir baba, bir kardeş olarak tanımlaması gerçekten o kadar samimiydi ki, bunu sesisin titremesinden anlayabiliyorsunuz. Birde “Beni Konyalı Ahmet olarak bilin, öyle düşünün, öyle seslenin” demesi de çok hoştu.

Orada Hint Denizinde yeni egemenlik kazanmış Komor Adaları devlet başkanının, “Burası sizin lütfen bir temsilcilik açın” isteğine Bakan Davutoğlu’nun hemen cevap vermesi ve şuan orada Türk bayrağının dalgalandığını söylemesi, benim unutmadığım cümlelerdi.

Bakan Davutoğlu kahvaltı sonrası yaklaşık 2 saat boyunca tüm misafirlerinin bayramını tebrik etti, isteklerini dinledi ve her birine hediyesini verdi. Yanında eşi Sare Davutoğlu ve Vali A.Nezih Doğan ve eşi vardı.
Orada Londra konsolosu Ahmet Demirok ile tanıştık. Kendisi sağlam bir Kulu’lu. İmam Hatip eğitimi almış, dışişlerinde önemli görevlerde bulunmuş, yakın zamanda büyükelçi olmuş, gelecek vaat eden bir Konyalı. Bu buluşmalarda şehir bir birini daha iyi tanıyor. Ahmet Demirok bunlardan biri.

Aslında acı bir bayram sonu için belki de yazımız daha farklı olmalıydı. Ancak Türkiye, herkesin istediği oyuna gelmeyecek ve sağduyusunu koruyacak büyük bir ülke. Bu vesile ile Gaziantep, Hakkari ve Uludere’de şehit olanlara Allah’tan rahmet, 75 milyona başsağlığı diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR