Konya Bedesten'de bayram yoğunluğu! İşte güncel fiyatlar

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Tarihi Bedesten Çarşısı’nda yoğun günler yaşanıyor. Ramazan Bayramı’ndan bu yana fiyatlarda herhangi bir artış yaşanmadığını belirten esnaflar, piyasanın normal seyirde devam ettiğini söylediler.
Konya Bedesten'de bayram yoğunluğu! İşte güncel fiyatlar

Kurban Bayramı için hazırlıklar tamamlandı. Konya Tarihi Bedesten Çarşısı’nda kurulan şeker ve çikolata tezgâhları, müşterileriyle buluştu. Yoğun günler yaşayan esnaflar, çalışma saatlerini müşterilerine daha fazla hizmet etmek adına uzattılar. Şeker alışverişinde internet yerine esnafların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan çarşı sakinleri, taze ve kaliteli ürünleri satışa sunduklarını söylediler.

img-4186.jpg

‘GECELERİ UYUMUYOR HİZMET EDİYORUZ’

Günlerin yoğun geçtiğini ifade eden Baharat Sarayı çalışanı Mustafa Ayan, “Şeker, lokum tezgahlarımızı açtık. Müşterilerimiz geliyor. Geçen bayrama göre bu bayram daha yoğun geçiyor. Geceleri de buradayız. Uyumuyoruz. Vatandaşlarımıza tam hizmet sağlıyoruz. Şeker ve çikolata fiyatlarımız en düşük 80 liradan başlıyor, 240 liraya kadar çıkıyor. Lokumlarda ise bu fiyat 80 ve 140 lira arasında. Fiyatlar çeşitlerine göre değişkenlik gösteriyor. Herkes bütçesine göre alıyor. Çikolatalarımız güneşte eriyip, bozulmasın diye içeride tutuyoruz. Müşterilerimiz esnafları gönül rahatlığıyla tercih edebilir. İnternet alışverişini önermiyorum. Çünkü geçen bayramdan kalmış şekerleri satabiliyorlar. Ama biz satabileceğimiz kadar alıyoruz. Fazla alıp depomuzda saklamıyoruz. Taze ürün satıyoruz ve vatandaşlarımızı memnun ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

mustafa-ayan.jpg

‘TADINA VE TARİHİNE BAKILMALI’

Şeker alışverişinde internetten daha çok esnafların tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Baştimur Kuruyemiş sahibi Serkan Baştimur, “Her gün bir önceki günden daha yoğun geçiyor. Son 3 gün zaten en kalabalık olan günlerdir. Müşterilerimizin son günlere bırakmadan alışverişlerini yapmalarını öneriyoruz. Çünkü istediklerini ürün bitebiliyor. Ramazan Bayramında uygulanan fiyatlarımız aynı şekilde devam ediyor.

img-4197.jpg

Fiyatı artan sadece birkaç çeşit var. Piyasa şu an gayet normal. Fiyatlarımız çeşidine göre değişiklik gösteriyor. En düşük şeker ve çikolata fiyatları 50 liradan başlayıp, 250 liraya kadar çıkıyor. Lokumlar 60 liradan başlayıp, 130 liraya kadar çıkıyor. Müşterilerimiz gelip, görüp esnaflardan alışverişlerini yapsınlar. İnternet alışverişi oldukça yaygın ama tarihini, tazeliğini ve tadını bilmeden, görmeden alınıyor. Ramazan Bayramında oruçtan dolayı tatlarına bakılamıyordu ama Kurban Bayramında böyle bir durum yok.” diye konuştu.

serkan-bastimur.jpg

‘FİYATLAR DEĞİŞMEDİ’

Ramazan Bayramından bu yana ürünlerde çok fazla fiyat değişikliği olmadığını belirten İpekyolu Baharat mağazası sahibi Eren Kayhan, “Bayram için alışveriş yoğunluğu başladı. Genellikle son 5 gün çok yoğun geçiyor. Şeker fiyatlarında çok büyük bir farklılık olmadı. Çoğu şeker, Ramazan Bayramındaki fiyatıyla aynı seviyede. Benim tezgahımda çikolatalar 80 liradan başlıyor, 300 liraya kadar çıkıyor. Lokumlar ise 75 liradan başlayıp, 140 liraya kadar devam ediyor. Müşteriler genellikle Konya üretimli olan şeker, çikolata ve lokumları tercih ediyorlar. Hem yerel hem de fiyatı uygun olduğundan dolayı tercih ediliyor. Bizim vatandaşlara tavsiyemiz, ürünü görüp, tarihine bakarak almalarıdır.” ifadelerine yer verdi.

eren-kayhan.jpg

‘SATIŞLARDAN MEMNUNUZ’

Kolonya ve Türk kahvesi satışlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Arif Yanar, “Bayram yaklaştı. Hareketlenmeler başladı. Satışlardan memnunuz. Kahve ve kolonya satışlarımız mevcut. Fiyatlarda aşırı olmasa da biraz yükseliş var. Geçen ki bayrama göre yüzde 10-15’lik bir yükseliş var.

arif-yanar.jpg

Geçen bayramda bidonu 45 lira olan kolonya bu bayramda 50 lira oldu. Şişe olanlar ise 25 lirayken, 30 lira oldu. Kahvede bu artış daha farklı. 200 iken 250 oldu. Dövizden kaynaklı bir yükseliş var. Tüm müşterilerimizi Bedesten Çarşımıza bekliyoruz. Herkese hayırlı bayramlar.” şeklinde konuştu.

img-4206.jpg

 Muhabir
Etiketler :