Konya bu sektörde tüm şehirleri solladı!

Ayakkabı sektöründe Türkiye’nin söz sahibi olduğunu söyleyen Serdar Yeşil, Konya’nın da katkısının büyük olduğunu belirterek, “Konya son 10 senede ayakkabı sektöründe tüm şehirleri geçti. Üretimde, ihracatta, markalaşmada birinci sıraya oturdu.” dedi.
Konya bu sektörde tüm şehirleri solladı!

Ayakkabı sektöründe dünyada söz sahibi olan Türkiye, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Konya ise ayakkabı üretiminde Türkiye’nin önde gelen şehirler arasında yer alıyor. Türkiye’nin ve Konya’nın ayakkabı sektöründeki gelişiminden bahseden Pabucchi, Yepa ve Serdar Yeşil markalarının sahibi olan Serdar Yeşil, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

serdar-yesil.jpg

‘SÖZ SAHİBİYİZ’

Ayakkabı sektöründe Türkiye’nin söz sahibi olduğunu vurgulayan Yeşil, “İnsanoğlu ayakla doğduğu sürece ayakkabıcılık sektörü bitmez. Çok geçerli bir meslektir. Bugün dünyaya baktığımızda ayakkabıların toplam üretiminin yüzde 80’i doğuda üretilirken, çok manidar şekilde yüzde 80’i batıda tüketilmektedir. Türkiye’nin dünyadaki ayakkabı üretimindeki payı ise sadece yüzde 2,2’dir. Bu bile 100 milyon çiftten fazla bir miktara tekabül etmektedir. İhracatıyla son 10 yılda çok ileriyle gitmiş bir sektördür. Benim de içerisinde bulunduğum çelik burunlu iş ayakkabıları sektörü de son 10 senede çok ciddi ilerleme kaydetmiştir. Terlik sektöründe de Türkiye, dünyada söz sahibidir. Günde 2 milyon çiftten fazla terlik üretimi yapılmaktadır.”

ayakkabi-1.jpg

‘HEDEFİMİZ DÜNYA MARKASI OLMAK’

Dünya markası olmayı hedeflediklerinin altını çizen Yeşil, “1948 senesinde bizim rahmetli amcamız Sümerbank Fabrikası’nda çalışıyormuş. Orada fabrikasyon imalatı öğrenmiş. Devletten sonra ilk fabrikasyon imalatı yapan gururun bir parçasıyım ben. Şirketimi 1992 yılında kurdum. Pabucchi, Yepa ve Serdar Yeşil olarak devam ediyorum. Şirketimizin 3 ana dalı var. İş ayakkabısı sektöründe de ciddi bir ağırlığımız var. İlerideki hedefimiz de bir dünya markası olmak. Türkiye’den dünya markalarının çıkması bizim hedefimiz olmalıdır. Mümkün olduğunda üretimin artması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

ayakkabi-3.jpg

‘KONYA BİRİNCİ SIRADA’

Ayakkabı üretimi ve ihracatında Konya’nın birinci sırada olduğunu ifade eden Yeşil, “Konya son 10 senede tüm şehirleri geçti. İstanbul’u da geçmek üzere. Üretimde, ihracatta, markalaşmada birinci sıraya oturdu. Çok ciddi bir sinerji var. Ayakkabı sektörü Konya’da çok iyi gidiyor. Konya’nın zaten bir alt yapısı vardı. Kendi öz kaynaklarını, kendi sektöründe kullandı. Bu şekilde kendini büyüttü. Konyalı gençler kendi şehirlerinde kaldılar. Buraya değer kattılar. Üretim kuşağı devam etti.” diye aktardı.

ayakkabi-5.jpg

‘DÜNYADA AĞIRLIĞIMIZ VAR’

Ayakkabı sektöründe Türkiye’nin dünyada ağırlığı olduğunu söyleyen Yeşil, “Türkiye’nin çok büyük potansiyeli var. Dünyanın en büyük ayakkabı fuarı İtalya’da ve yüzden fazla Türk firması var. Dünyada çok büyük ağırlığımız var. Türk firmaları artık Amerika’daki fuarlara bile katılıyor. Örneğin benim firmam son ayda Güney Amerika Kosta Rika’ya ihracat yaptı.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir