Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: Konya'da herkes Konyasporlu olmalıdır

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Nalçacılılar Taraftar Derneği’nin Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 2019 - 2020 sezonu istişare toplantısında yaptığı konuşmada, 'Konya'da yaşayan herkes Konyasporlu olmalıdır' dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: Konya'da herkes Konyasporlu olmalıdır

Nalçacılılar Taraftar Derneği’nin Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 2019 - 2020 sezonu istişare toplantısına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un yanı sıra Konyaspor Kulüp Başkanı Hilmi Kulluk ile Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

'KONYASPOR İLGİ ODAĞI OLDU'

Konyaspor'un şehrin en önemli markalarından birisi olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Konyaspor son dönemdeki başarılarıyla Türkiye'nin ilgi odağı haline geldi. Burada en önemli başlangıç tesisleşme ve stat. Yeni stadyum, taraftar için de yeni bir başlangıç oldu. Konyaspor taraftarı örnek gösterilen, nezaketli, coşkulu bir taraftar haline geldi. Çevre Bakanımız Murat Kurum'un destekleriyle çimler yenilendi. Antrenman sahaları yenileniyor" dedi.

'10 BİN FORMA İLE KULÜBÜMÜZE DESTEK OLDUK'

Konyaspor'a desteğe her zaman devam ettiklerini dile getiren Başkan Altay, "Forma kampanyasına katıldık. Aslında kulübümüzden forma, çanta ve spor eşyaları almaya da devam ediyorduk. 10 bin forma alarak kulübümüze dsetek olduk. Bu formalar şehirde özellikle başka takım formalarını giyen çocukları görünce arabanın bagajından çıkarıp bu formaları çocuklara vererek Konyasporlu olmalarını sağlıyoruz. Bu şehir kimliği açısından çok önemlidir. Bu şehirde yaşayan herkes önce Konyasporlu olmalı ve şehri yeşil beyaz ile donatmalıyız" ifadelerini kullandı.

SPONSPORLUK ANLAŞMASI YAPILDI

Kulübün içinde bulunduğu sıkıntılı durumun aşılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un gayretleriyle sponsorluk anlaşmasının yapıldığını açıklayan Başkan Altay, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak KAFEM ve BEYSU ile bir sponsorluk anlaşması yaptık. Kulüp Başkanımız Hilmi Kulluk’a da teşekkür ediyorum. Geldiği günden beri şeffaf, gayretli bir şekilde kulübü yönetmeye çalışıyor. Takımın da başarılı olacağına inancımız tam. Biz Konyaspor’umuza her manada destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

'GALİBİYET SERİSİNİN BAŞLAYACAĞINA İNANIYORUZ'

Sezona beraberliklerle başlayan Konyaspor'un Antalyaspor maçıyla galibiyet serisine başlayacağına inandıklarını belirten Başkan Altay, "Teknik heyet ve oyunculara güveniyoruz. Yönetime ve taraftara da inanıyoruz. İnşallah Antalyaspor maçıyla galibiyet serisi başlatacağız. Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Geldiği günden bu yana şeffaf ve gayretli bir şekilde kulübü yönetiyor. Çok da iyi gidiyor. Takımın başarılı olacağına da inanıyoruz. İyi günde kötü günde kocaman yürekli taraftarımız var. Tekrar bir başarı hikayesi yazmak için yeni sezona başladık.B u şehirde yaşayan herkesin Konyasporla gurur duymasını sağlamalıyız" diye konuştu.

İLÇE BAŞKANLARI DA DESTEK SÖZÜ VERDİ

Programa katılan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, istişare toplantısının hayırlar getirmesini dileyerek, her aldığı görevde Konyaspor’un yanında olduğunu, bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, kulüp yönetimiyle, belediyelerle, milletvekilleriyle ve çok kalabalık bir aile olan taraftar grubuyla güzel bir hava yakalandığını belirterek, bu büyük ailenin parçası olduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

'KONYASPOR'UN GERÇEK SAHİBİ TARAFTARDIR'

Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Güven Öten, yeşil beyazlı taraftarların yaptıkları organizasyonlarla ve takıma verdikleri destekle Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Öten, 'Bu sezon iç sahada maçlara 12 kişi çıkacağız. Yönetim olarak takımın iyi olması adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Birlik ve beraberlikle Konyaspor'un yeniden başarılı olması için gayret gösteriyoruz. Yeni başarılara kenetlendik. Kulübün gerçek sahibi taraftarıdır. Konyasporluluk bilincini tüm şehre yaymalıyız' diye konuştu.

‘KONYA DİĞER ŞEHİRLERDEN 10 YIL İLERİDEDİR’

Türkiye’nin birçok şehrini incelediğini ve gözlemleri sonucunda Konya’nın diğer illere göre 10 yıl ileride olduğunu gördüğünü kaydeden Konyasporlular Derneği Başkanı Ekrem Coşkun, “İşim gereği yaklaşık 1,5 yıldır Türkiye’de 65 şehri gezdim. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki, Konya şehri Türkiye’de gezdiğim şehirlere göre 10 yıl ileridedir. Değerli Başkanımız Hilmi Kulluk Bey’in rahmetli babası Yılmaz Kulluk iki dönem Konya’da belediye başkanlığı yaptı. Kendisiyle konuştuğumuzda şunu ifade ederdi, ‘Bu şehir bir başkenttir. Konya’da belediye başkanı olarak hizmet eden her başkan güzel hizmetler yaptı.’ Kendisinden dinlerdik. Hakikaten şehrimize hizmet eden belediye başkanlarımız güzel hizmetler vermişler. Onlara teşekkür ediyoruz.  Konyasporlu olmak da bir şuur ve bilinçtir. Taraftarımızın da bu şuura uygun hareket etmesi gerekir. Yıllardır taraftarın içinden geldik ve çaba sarf etmeye devam ediyoruz. İşyerlerimizde çerçeve içerisinde ‘Ne mutlu Konyasporluyum diyene’ yazılıdır. Bu şehir Konyalıdır ve Konyasporlu olmalıdır’ diye konuştu.

‘BU YOLUN SONU ŞAMPİYONLUKTUR’

Son olarak kürsüye gelen Nalçacılılar Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Apalı, ‘Bu organizasyonu her sene sezon başında yapıyorduk. Bu yıl 2 hafta geçtikten sonra nasip oldu. Toplanmamızdaki amacımız, önceki senelerde olduğu gibi Nalçacılılar Grubu olarak önce centilmenliği sağlamaktır. Bu parolayla çıktığımız yolda büyük mesafe kat ettik. Artık Konyaspor’u lig şampiyonu yapmak için bütün gücümüzü harcayacağız. İnşallah bu yolun sonu şampiyonluk olacaktır. Sonuna kadar inanıyoruz. Bizler omuz omuza olduğumuzda başardığımız çok büyük şeyler oldu. İnşallah bu istişare toplantısı şampiyonluk meşalesinin yanmasına neden olur’ ifadelerini kullandı

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

nalcacililar-istisare-toplantisi-1.jpgnalcacililar-istisare-toplantisi-7.jpgnalcacililar-istisare-toplantisi-4.jpgnalcacililar-istisare-toplantisi-5.jpgnalcacililar-istisare-toplantisi-6.jpg