Konya Büyükşehir’in ilçe yatırımları sürüyor

Konya Büyükşehir’in ilçe yatırımları sürüyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerde gerçekleştirdiği yatırım hamlesi programlarını Ahırlı, Yalıhüyük ve Seydişehir’de sürdürdü. 

Ahırlı’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan belediye hizmet binası açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, açılışın ardından Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül ile birlikte binada incelemelerde bulundu. Başkan Akyürek, Ahırlı’nın ardından Yalıhüyük’e geçerek İlçe Belediye Başkanı Hasan Koçer ile birlikte ilçe merkezinde vatandaşlara hitap etti. Burada ilçeye yapılan ve yapılacak yatırımları anlatan Başkan Akyürek, ardından Seydişehir’e geçerek ilçedeki Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (KOMEK) yeni eğitim yılının açılışını gerçekleştirdi.

"MİLLETÇE OYNANAN OYUNLARI BOZACAĞIZ"
Başkan Akyürek, daha sonra Seydişehir’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Şehir Konağı’nın temel atma törenine katıldı. Buradaki konuşmasına Ankara’da meydana gelen patlamayla ilgili üzüntülerini belirterek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Konya’dan, Seydişehir’den aziz milletimize taziyelerimizi, rahmet dileklerimizi, başsağlığı temennilerimizi iletiyoruz. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar kesinlikle bozulacaktır. Emperyalistlerin planları kesinlikle boşa çıkacaktır. Allah’ın izniyle, tarihte olduğu gibi millet olarak bölgemize, coğrafyamıza barışı, huzuru, kardeşliği hep birlikte hakim kılacağız. Oynanan oyunları milletçe bozacağız ve düşmanlarımızı mutlaka mağlup edeceğiz. Türkiye’yi bölmek, parçalamak, kaosa itmek isteyen çevreler asla başarılı olamayacaktır. Lider ülke olma hedefimizi emin adımlarla sürdüreceğiz. Millet olarak oynanan oyunun farkındayız ve bu oyunu mutlaka ama mutlaka bozacağız” dedi. Konya’nın genelinde topyekün kalkınma yolunda yatırımların artarak devam ettiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, tüm yapılanların Büyük Türkiye hedefine katkı yapmak için olduğunu ifade etti. Temeli atılan Şehir Konağı ile birlikte Seyit Harun Veli Parkı’nın startını da verdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, Konya’nın 21. yüzyıl şehirciliğinde metropol ilçeleriyle, tüm mahalleleri ile dünyayla yarışır hale geldiğini, bunların kesintiye uğramaması gerektiğini söyledi.
AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da, Ankara’da yaşanan patlama nedeniyle başsağlığı dileyerek, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni etti. Türkiye’nin gelişmesiyle birlikte üzerinde oynanan oyunların arttığına işaret eden Altunyaldız, “Hep birlikte bu toprakları vatan etmiş tüm kesimleriyle sonuna kadar kenetlenerek selamete erecek ve küresel yürüyüşümüzü kesintisiz bir şekilde devam ettireceğiz” diye konuştu.

SEYİT HARUN VELİ PARKI’NIN TEMELİ ATILDI
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Seydişehir Şehir Konağı’nın temeli atıldı. Başkan Akyürek, programın ardından Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve protokol mensupları ile birlikte AK Parti Seydişehir Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına katıldı. Daha sonra yapımı devam eden ana cadde tanzimi çalışmalarını inceleyen Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Seyit Harun Veli Parkı’nın da temelini attı.