“Konya Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik duruyor”

Erdoğan, Konya’da Büyükşehir Belediyesi’nin 750 milyon liralık yatırımlarını da kapsayan çeşitli kurum ve kuruluşlara ait toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Tören'de konuşan Akyürek: “Konya Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik duruyor” dedi.
“Konya Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik duruyor”

Kılıçarslan Şehir Meydanı’ndaki törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasında dimdik durduğunu, bundan sonra da dimdik durmaya devam edeceğini söyledi.

Göreve geldikleri günden bugüne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği doğrultuda Konya’yı daha yaşanabilir şehir yapmak, lider ülke Türkiye hedefine katkı yapmak için canla başla çalıştıklarını belirten Başkan Akyürek, “12 yılda şehrimizin merkez nüfusu ikiye katlandı. Konyamız, dünyadaki binlerce şehir arasında dünya ekonomisine yön veren 600 şehir arasına bu dönemde girdi. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte hizmet alanımız 30-40 katına çıktı. Kapatılan, mahalleye dönüştürülen beldelerimiz, köylerimiz bin 197 mahallemizle birlikte aynı şekilde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Açılışı yapılan ve temeli atılan 2 milyar liralık yatırımların hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, Konyaspor’a ve milli takıma ev sahipliği yapan Konya Büyükşehir Stadyumu’nun açılışının da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakın zamanda yapılmasını arzu ettiklerini dile getirdi.