Konya "Davamız Kudüs" mitinginde tek yürek oldu

Konya'da Mevlana Meydanı'nda düzenlenen "Davamız Kudüs Konya Buluşması"na çok sayıda vatandaş katıldı. Konyalılar Kudüs için tek yürek oldu.
Konya "Davamız Kudüs" mitinginde tek yürek oldu

ic-video-001.jpg

Konya'da cuma namazı sonrası Mevlana Meydanı’nda toplanan sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

20171215_2_27530931_28878065.jpg

Yoğun ilginin gösterildiği miting Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim'den sonra açılış konuşmasını Konya STK Başkanı Muhsin Görgülügil, yaptı.

Konya STK Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil yaptığı konuşmada, “Bugün burada Konya’nın sesini tüm dünyaya duyuracağız. Bugün Kudüs ve Filistin günümüz. Peygamberimizin miraca çıktığı belde olan Kudüs, bize emanet mübarek bir beldedir. Kudüs ve Filistin bizim kırmızı çizgimizdir. Bizim topraklarımızdır, vazgeçmeyiz. "Kudüs'e atılan ateş, ABD ve İsrail'i yakacak" dedi.

20171215_2_27532252_28879802.jpg

Daha sonra kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın her zaman hakkın ve adaletin yanında olduğunu aktardı Akyürek, "Terör devleti İsrail'in Kudüs'ü gasp etme çabasına Konya'dan 'hayır' demek için buradayız. Konya her zaman bu duruşu sergiledi. Konya hep hakkı üstün tutmak için mücadele verdi. Kudüs hala işgal altında ama çağımızın Selahattini olan Cumhurbaşkanımız sayesinde yeniden hür olacak. Konya Kudüs'ü yalnız bırakmayacak" dedi. 
20171215_2_27532252_28879803.jpg

Tahir Akyürek'ten sonra kürsüye Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun geldi. Sorgun, Filistin halkının yanında olduklarını aktardı.drfbvdgx0aiya5e.jpg

Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, ise "Kudüs özgür oluncaya kadar hep ayaktayız" dedi.

Program, Konya İl Müftüsü Ali Akpınar'ın duasıyla sona erdi.

Konya "Davamız Kudüs" mitinginde tek yürek oldu

Konya "Davamız Kudüs" mitinginde tek yürek oldu