Konya demokrasiye sahip çıkıyor

Konya, Mevlana Meydanı’nda gerçekleşen demokrasi nöbetinin 6. gününde tarihi bir gün yaşadı. 
Konya demokrasiye sahip çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda on binlerce Konyalı darbe girişimine karşı milli iradeye sahip çıktığını bir kez daha gösterdi.

Konya, darbe girişiminin altıncı gününde de sabaha kadar Mevlana Meydanı’nda birlik ve beraberlik mesajları verdi. Hafız Ahmet Çalışır’ın Kur’an tilaveti, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şehitleri için yazdığı şiir ve dualarla başlayan programda Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantılarında alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yapılan canlı bağlantı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden Mevlana Meydanı’nda toplanan Konyalılara seslendi. 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişiminde Fetullahçı terör örgütünün milletin kendi paralarıyla aldığı uçaklarla, helikopterle, tanklarla, silahlarla bu milletin evlatlarını haince vurmaya çalıştığını kaydeden Erdoğan, “Bizim birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi ne FETÖ ne de onun haşhaşileri asla parçalayamayacaklar. Biz bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep beraber inşallah kardeş ve Türkiye olacağız. Konya buna hazır. Konya’da bunu hep gördük, Konya her zaman vefalı davrandı. Konya’da on binlerce kardeşim ülkesine sahip çıkıyor, demokrasiye sahip çıkıyor ve bu görüntülerin bundan sonra da devam edeceğine inanıyorum” dedi.

konya-demokrasiye-sahip-cikiyor.jpg

“Türkiye tek yumruk oldu”
Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Meydanı’nın 6 akşamdır dolup taştığını ve halkın birlik mesaj verdiğini belirterek, “15 Temmuz’dan bu akşama halkımız diyor ki; artık biz milli iradeye ortak koşmayacağız. Artık darbelere boyun eğmeyeceğiz. Artık zalimlere, kan dökücülere, katillere hayır diyoruz. Türkiye, sadece Konya’da değil 81 vilayette tek yürek oldu, tek yumruk oldu ve darbelere hayır dedi. Belki Türk tarihinde ilk defa meydanlarla, insanımızla, milletimiz kendi canını ortaya koyarak bir darbeyi durdurdu, sonuçsuz bıraktı. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin darbeye hayır diyen şanlı mensuplarını da tebrik ediyoruz. Yine Emniyet teşkilatımız, devlete bağlı askerlerimizle birlikte canını ortaya koyarak günlerce büyük bir mücadele verdi. Kahraman polisimize ve günlerdir bütün koordinasyonda hiç uyku uyumadan çok önemli bir millet hizmeti yerine getiren Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Bugünleri hiçbir zaman unutmayın. Kendi hayatınızda en önemli nöbetler, en önemli duruşlar tarihe ibret levhası olarak ve kendi hayatınızın tarihine ibret levhası olarak asılacak. Ömür boyu bu duruş nedeniyle çocuklarınıza, insanımıza bu hatırayı anlatacaksınız” diye konuştu.

“Milli iradeye sahip çıkan herkese teşekkür”
Konya Valisi Yakup Canbolat, memleketin birliğine ve bütünlüğüne kast edenlerin cevabının sonuna kadar verileceğini vurgulayarak, “Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah bunu hep birlikte göreceğiz” dedi. Canbolat, böyle bir günde Mevlana Meydanı’nda vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, milli iradeyi sahiplenen halka teşekkür etti.
Türkiye’nin darbeden çektiğini hiçbir şeyden çekmediğini kaydeden AK Parti İl Başkanı Musa Arat, “Halkımızın sağduyusu, siz kahramanların sağduyusu hainlerin 15 Temmuz’da başımıza örmeye çalıştığı ihanet çemberini bozdu. Türk tarihini değiştirdiniz” şeklinde konuştu.
AK Parti 24. ve 25. Dönem Milletvekili Halil Ürün de Mevlana Meydanı’nda 6 gündür demokrasi nöbeti tutan halka, “Sizler zalimlere asla boyun eğmezsiniz, boyun eğmediğiniz için buradasınız. Zulmün asla ve asla takipçisi olmadınız, bizi hiç yanıltmadınız” ifadelerini kullandı.
AK Parti Konya Milletvekili Muhammed Uğur Kaleli, anlamlı ve güzel demokrasi nöbetinde Konyalılarla bir ve beraber olmanın heyecanını, sevincini ve mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. 
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da, milletin darbelere karşı ortaya koyduğu dik duruşun devam etmesini istedi. 
Konuşmaların sık sık tekbirler ve “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Ya Allah Bismillah, Allühuekber” sloganlarıyla kesildiği darbeye karşı 6. buluşmada Konya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da konuşmasıyla tarihi bir gün yaşadı. On binlerce Konyalı darbe girişimine karşı milli iradeye sahip çıktığını bir kez daha gösterdi.