Konya Devlet Tiyatrosunca "Palaz" adlı oyun sahnelenecek

Konya Valiliğinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında, Konya Devlet Tiyatrosunca hazırlanan "Palaz" adlı oyun, sanatseverlerle buluşacak.
Konya Devlet Tiyatrosunca  "Palaz" adlı oyun sahnelenecek

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu yıl "Türkiye Yüzyılı'nın Kahramanları" temasıyla yedincisi düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında "Palaz" adlı oyun, Konya Valiliği programı çerçevesinde 15 Temmuz saat 15.00'te Konya Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Murat Şafak Kömürcü'nün yazdığı ve Hakkı Kuş'un yönettiği oyunda, Osmanlı Devleti'nin son döneminde padişahın emriyle yurt dışında tayyarecilik eğitimi alan, daha sonra çeşitli cephelerde görev yapan Türkiye'nin ilk şehit pilotları Nuri Bey ve Fethi Bey'in hikayesi konu ediliyor.

Fatih Yağlıcan, Onurcan Arıkan, Tolga Karasu, Zafer Kara, Almina Ay, Melisa Kocaman, Buse Özdemir, Yağız Demiral, Ömer Faruk Avcı, Doğukan Kutlu, Yaşar Özboz ve Celaleddin Özboz'un rol aldığı oyunda, dekor tasarımını Ruken Bakır, kostüm tasarımını Elif Çakanlı Kurtoğlu, ışık tasarımını Ahmet Gökdemir üstleniyor.

Müzikleri Mert Dursun, koreografisi Sera Kılıç ve korrepetitor Hilmi Yazıcı'ya ait oyuna ilişkin detaylı bilgiye, "www.devtiyatro.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

Etiketler :