Konya Emniyet Müdürlüğü'nden KGYS ve EDS açıklaması

Konya Emniyet Müdürlüğü, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Elektronik Denetleme Sistemi hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada sistemlerin kullanım amacını da yer verildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü'nden KGYS ve EDS açıklaması

Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Konya İl Emniyet Müdürlüğümüzce; Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile ilgili olarak sosyal medya platformları ile görsel ve yazılı basında bu sistemlerin farklı isimlerle kullanıldığı tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirmek ve kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğini önlemek amacıyla kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS), Kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal emniyetinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla meydan, karayolları, cadde, sokak ve park gibi kamuya açık alanlarda kurulan, görüntüleme sistemlerini,

Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ise trafik güvenliği ve kontrolünün sağlanması plaka tanıma ve elektronik denetleme ile kural ihlali yaparak insanların can ve mal emniyetini tehlikeye düşüren araçları, ihlal görüntüleri ile birlikte tespit edip kayıt altına alarak, sürücülerin kurallara uyması ve trafik düzeninin sağlanması amacıyla kurulan görüntüleme sistemlerini ifade etmektedir. Bahse konu sistemlerimizin isimlerinin KGYS ve EDS olarak kullanılması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.”