Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya Erdoğan’dan ne bekliyor?

Konya Erdoğan’dan ne bekliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Konya'ya geliyor.
 
Her zaman söylediğimiz gibi, en önemli mesajları yine Konya’dan verecek Cumhurbaşkanı Erdoğan. Konyalıların sevgisine onlarca kez şahit olduğu için bir başka kendinden emin olacak.
 
Konyalılar yine miting meydanına akın edecektir. Bu konuda şüphem yok ama Konyalıların bu defa Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklentisi büyük.
 
Konyalı ne istiyor?
 
Konyalı proje istiyor... Bazı sıkıntıların çözümü noktasında Erdoğan’dan işaret bekliyor…
 
Burada en büyük görev Konya’yı yönetenlere ve Konya’nın akil adamlarına düşüyor. Şehir ile ilgili beklentileri doğru belirleyip Başkan Erdoğan'a iletebilmek en önemli görevleri olacak. Konya’nın devam eden projelerinin hızlandırılması ve bazı projelerde yaşanan tıkanıklıkların açılması konusunda da çok iyi iletişim kurmaları elzem.
 
Konyalılar, bugün gazetemizin manşetine de taşıdığımız konular başta olmak üzere birçok konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağzından çıkacak her kelimeyi pür dikkat bekliyor.
 
AK Parti’nin oy deposu olan Orta Anadolu’da en fazla desteği veren bölgeler her zaman Konya çiftçisinin bulunduğu köyler oluyor. Çiftçilerin son zamanlarda yaşadığı bazı sıkıntılar elbette Ankara’ya kadar ulaşmıştır ama şu ana kadar bir çözüm bulunamamış görünüyor. Çiftçiler mesela enerji maliyetleri, gübre fiyatları, yem fiyatları ve sulama sıkıntısının çözülmesini bekliyor. Elektrik faturalarının yüksekliğinden bunalmış durumdalar…
 
Şehrin genelinin beklediği bir diğer konu ise ulaşımla ilgili. Çevre Yolu Projesi’nin hızla bitirilmesi, ulaşım projesi halinde olan ama kazma vurulmayan yatırımların başlaması ve alternatif yatırımlarının gündeme alınması beklentisi şehrin genelinde konuşulan bir konu. Özellikle şehirler arası transit geçişler ve nakliye tırlarının şehir içinde oluşturduğu yoğunluğun acilen bitirilmesi, Konyalıların en üst sıradaki beklentisini oluşturuyor.
 
Sadece Konya’yı değil, tüm ülkemizi ilgilendiren bir diğer konu ise gençlik ve aile meselesi. Bu konuda da Konya sivil toplum kuruluşlarının bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşıp, yaptıkları bazı çalışmalardan kesitler sunması ve Türkiye’nin aile politikalarında yeni taleplerde bulunmaları gerekiyor.
 
Konya üniversiteleriyle ve diğer kurumlarıyla Türkiye’nin eğitim alanında en öncü şehirlerden birisi. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan’a derdimizi iyi anlatırsak, eğitim konusunda da çok önemli yeni bir yatırımı Konya’ya kazandırabiliriz. Daha önce de bir yazımda bahsettiğim Uluslararası İslam Üniversitesi konusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a proje olarak sunabiliriz.
 
Biz bu alanları dolduramadığımız sürece İslam Ümmeti’nin geleceğinin de nasıl şekilleneceğini yakın geçmişte tecrübe ettik, bugün de tecrübe ediyoruz zaten. İlmi kuruluşlarla, İslami araştırmalarla, İslam dünyasının sorunlarına çözüm üretmekle, çatışmaları çözmeye yönelik projeler üretmekle Ümmet için cazibe merkezi haline gelebiliriz. Konya, Selçukluların başkenti ve bir ilim irfan merkezi vazifesini geçmişinden alıyor. Konya’nın yeniden bir manevi cazibe merkezi haline getirilmesi için İslam Üniversitesi önemli bir adım olur.
 
Konya sanayicisinin de beklentileri var. Özellikle ağır sanayi kuruluşlarının en fazla dikkat kesildiği konulardan biri Lojistik Köy Projesi’nin bitirilmesi, biri Konya’nın limanlara erişimi, diğeri ise savunma sanayii yatırımlarının hızlandırılması.
 
Konyalılar başta bu konular olmak üzere birçok meselede yeni müjdeler bekliyor. Eğer istemeyi bilirsek, Reis Konya’yı kırmayacaktır.
 
Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Metro Projesi hakkında önemli bir açıklama yapmasını kuvvetle bekliyorum…
 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR