Konya Ereğli Belediye Başkanlığı Koşusu, Arsen Lupen’in

Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 24 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilen Konya Ereğli Belediye Başkanlığı Koşusu'nu, Baran D. Cemiloğlu'nun sahibi olduğu Arsen Lupen jokeyi Deniz Yıldız ile kazandı.
Konya Ereğli Belediye Başkanlığı Koşusu, Arsen Lupen’in

3+ yaşlı safkan ingiliz atlarına mahsus çim pistteki 1700 metre mesafeli koşuyu Hector ikinci, Küçük Matra üçüncü, Dağtekinhan da dördüncü olarak tamamladı. Kazanan Arsen Lupen için koşunun bitiriş derecesi 1.46.14 olurken, farklar boyun - 1,5 boy - 1 boy şeklinde gerçekleşti. Koşuyu kazanan atın sahibi Baran D. Cemiloğlu'nun adına kupayı Konya Ereğli Belediye Başkan Vekili Lokman Göktaş, Mehmet Yıldırım'a verdi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven yarış atı yetiştiriciliğinde önemli bir merkez olan Ereğli'nin bu tür organizasyonlar ile tanıtımının yapılmasının anlamlı olduğunu söyleyerek, "Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Konya Ereğli Belediye Başkanlığı Koşusunun bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Bu organizasyonu önemsiyoruz. Koşunun geleneksel hale getirilerek önümüzdeki yıllarda da devam etmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Konya Ereğli Belediye Başkanlığı Koşusu, Arsen Lupen’in

Kaynak: