Merve Ateş

Merve Ateş

KONYA HAKKARİ’YE UÇACAK

KONYA HAKKARİ’YE UÇACAK

Hafta içi Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Sanayi Odası’nın ortak düzenlediği Konya Ekonomi Forumu’ndaydık.

Konya  üreten bir şehir, ürettiğini ihraç eden ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan Konya’nın  üretimden ihracata kadar yaşadığı birçok sorun gündeme getirildi, ilgili bürokratlardan çözüm için destek istendi.

Toplantıda  ihracatın arttırılması, üretimin arttırılması, istihdamın arttırılması için hepimizin aynı gemide olduğu vurgulandı.İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte sanayici ve iş adamlarımızın yanı sıra ihracatçılarımızın dile getirdiği sorunlara en kısa zamanda çözümler bulunacaktır

Forma katılan sanayici ve iş adamları da üretimden ihracata kadar olan süreçlerde karşılaştıkları sorunları dile giderdiler. İlgili bürokratlardan çözümler beklediklerini ifade ederek, yararlı bir toplantı olmuştur yorumunu yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin ‘ilk yerli uçak üretim projesini’ tanıttı.

Milli tank, piyade tüfeği, İHA ve helikopterin ardından şimdi de ilk milli uçak geliyor. 1.5 milyar dolarlık yatırımla ilk deneme uçuşlarını 2017'de yapacak.

Türkiye'nin ihtiyaçlarının yüzde 60'ını karşılar hale gelen savunma sanayisi, tank, piyade tüfeği, taarruz helikopterinin ardından şimdi de sivil ve askeri amaçlar için kullanılacak ilk milli uçağını yapıyor.

İLK UÇUŞ KONYA HAKKARİ ARASI

Ardından Sierra Nevada Corporation'ın patronu Fatih Özmen ile anlaşma imzalandı. Daha sonra Başbakan'a yerli uçağın 29 Ekim 2019'da yapılması planlanan ilk uçuş için temsili biniş kartı verildi. İlk uçuş Konya-Hakkari arasında olacak. Konyalı yatırımcı için büyük bir fırsat.

Geçtiğimiz hafta Ordu Giresun havalimanını açıldı.Avrupa’da ilk kez  denize dolgu yapılarak inşa edilen havalimanı. Yüksekova Hakkari Havalimanı’nı açıldı. 55. Havalimanı olarak. Hakkari Yüksekova’nın önemi de Hakkari denildiğinde Türkiye’nin genellikle bir uç noktası ifade edilmesi için kullanılan bir vilayetti. Bu havalimanı ile dünyaya bağlantı sağlayabilen bir merkez haline dönüşmeye başlıyor. Bunun önemi, terör örgütünün yıllarca açılmasını engellemek için verdiği çabalar, baskınlara rağmen güçlü bir siyasi iradeyle bu havalimanını yapılmış olmasıdır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR