Sami Gediz

Sami Gediz

KONYA HAREKETLİYDİ

KONYA HAREKETLİYDİ

Konya yoğun bir hafta sonunu daha geride bıraktı. Peki, hafta sonu Konya’da neler oldu? Cuma akşamı MÜSİAD’ın geleneksel hale getirdiği toplantılarda Gazeteci Taha Özhan, Suriye politikamız ve Başbakan Erdoğan’ın ABD gezisinin ardından Suriye politikası ve genel bakış konusunda konferans verdi. Gazeteci Taha Özhan’ın anlatım tarzı salonda bulunan üyeleri biraz sıktı. Anlatım tarzı olarak farklı bir yol izlemeli diye düşünüyorum. Bazı yerlerde sesini yükseltmeli. Dinleyicilere arada laf atarak onlarında görüşlerini almalı. Tek ses tonuyla konferans vermek insanları uyutur.

SIMSIKI SARILDILAR

Hafta sonu yaşanan bir diğer konu ise Konya Sanayi Odası seçimleriydi. Sabah evden çıkıp doğru Dedeman Otele geçtim. Seçimler başlamıştı. Millet yeni yeni geliyordu. Memiş Kütükçü Bey bile benden sonra geldi. İçeride ayrım yapmadan herkesle tokalaşan Yeni Başkan Memiş Kütükçü, oyunu kullanacaktı fakat kimliği arabada unutmuş. Biz beklerken kendisi arabasından kimliğini aldı geldi. Ve o sırada içeriye eski Başkan Tahir Büyükhelvacıgil girdi. Güzel bir dostluk, birlik beraberlik görüntüsü sergilediler. Sımsıkı sarıldılar. Ve Memiş Bey oy kullanırken Tahir Başkan’da hemen yanı başındaydı. Oylar kullanıldıktan sonra röportajlar gerçekleştirdik. Memiş bey yeni dönemde daha güzel işlere imza atarak Konya Sanayi Odasının yıldızının parlayacağını söylüyordu. Kendisi hizmet aşkı ve yeni görev olması hasebiyle biraz heyecanlıydı. Ama gözlerinin içi gülüyordu. Görevi bırakan, bayrağı devreden Tahir Bey’de aynı şekilde sevinçliydi. Allah herkese koltuğu böyle gülerek, neşeli ve istekli bırakmayı nasip etsin. Kendisi de beyanında bunları söyledi. Ben hiçbir zaman koltuk sevdalısı olmadım dedi.  Tahir Başkan, şimdiye kadar edindiği tecrübeleri Memiş bey’e de aktarır ve dışarıdan yine destekçisi olur diye tahmin ediyorum. Konya için hayırlı ve uğurlu olsun.

SENEGALLİ ÇOCUK BAKANA TEŞEKKÜR ETTİ

Hafta sonunun son yoğun gündemi ise Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesinin açılış programıydı. Buraya Dış İşleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’da katıldı. Programa gelişinde kendisini Senegalli ve Pakistanlı iki çocuk karşıladı. Bakan bu çocuklarla özel ilgilendi. Senegalli olan siyahi genç, Bakan Davutoğlu’na bizi Türkiye’ye getirdiğiniz için teşekkür ederek bir şiir okudu. Bu sırada Bakan’ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Programda Başbakan Erdoğan’ın İmam Hatipliler ile ilgili konuşması yayınlandı. Büyük alkış aldı. Tahir Hoca ile ilgili hazırlanan video’da izleyenlerden büyük beğeni topladı. Kürsüye gelen Tahir Hoca’nın Oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü, babasının adının bir okulda yaşatılmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Babacığım yaşıyor olsaydı da bu hükümetimizi görseydi dedi. Dışişleri Bakanımız Davutoğlu’da, Tahir Büyükkörükçü hocamız, manevi babamız yaşıyor olsaydı ve ne zaman sabır ihtiyaç hissettiğimizde ne zaman nasihat ihtiyaç hissettiğimizde onunla sohbet ederek, sükûnet, huzur ve dirayet bulabilmiş olsaydık. Buna her zaman ihtiyacımız var, diyerek özlemlerini belirtti. Konya dolu dolu bir hafta sonu geçirdi. Umarım Konya için güzelliklere vesile olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR