Konya havaalanında otopark işkencesi!

İstanbul’dan Konya’ya 50 dakikada gelen bir yolcunun, Konya Havaalanının otoparkından 55 dakikada çıkması o yolcuları isyan ettiriyor.
Konya havaalanında otopark işkencesi!

Şu an hali hazırdaki havaalanı Konya ve çevresinin dış dünyaya havadan tek bağlantısı… Hizmet kalitesi de her geçen gün yükselen bir grafik izliyor. Ancak bu grafikten Havaalanının otoparkı bir türlü nasiplenemedi. Bu nedenle birçok açıdan iyi hizmet almaya başlayan Konyalı ve Konya’nın ziyaretçileri otopark noktasında çok kötü bir hizmet almak mecburiyetinde kalıyor. İstanbul’dan Konya’ya 1 saatte gelen bir yolcu, sistem yanlışlıkları, hataları ve hizmetin kalitesizliği yüzünden 1 saatte otoparktan çıkmayı dahi başaramıyor. Öte yandan “alamadığı” hizmet, yada olabildiğince kötü aldığı hizmet yüzünden astronomik ücretler ödemek zorunda kalması da cabası… Kampanyalı zamanlarda 20-30 liraya uçak bileti alan yolcular, 10-12 saatlik kısa bekleme süresinde bile bu parayı ödemek zorunda kalmaktalar.

otopark--(1).jpg

OTOPARKI KULLANAN YOLCULAR HİZMETİ AĞIR ELEŞTİRDİ

Konya ve Konya’nın misafirlerinin hak etmediği bu hizmete, bu rakamları ödemek zorunda kalanlar uygulamalara isyan ediyor. İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde bile çoğu zaman otoparkların 10 dakikada boşaldığına dikkat çeken yolcular, 40 bin kişinin maç sonrasında Arena stadının otoparkını boşaltması bile daha hızlı oluyor” diye tepkilerini dile getiriyorlar.  Konya’nın sükunet, huzur ve barış kenti diye kimsenin kendilerinden otoparkta ‘Sabır erdemi’ göstermesini beklememesi gerektiğini ifade eden Yolcuların ortak görüşü; ‘Büyükşehirlerdeki insanların vakitleri ne denli değerliyse, bizimkisi ondan daha değerli, bu değerin elimizden alınmasına razı olmayız’ şeklinde. Soruna yetkililerin ivedilikle eğilmesini bekleyen Konyalılar, Sistemin, otoparktan olabildiğince hızlı bir şekilde çıkışı sağlayacak şekilde düzenlenmesini, hizmet kalitesinin artırılmasını ve ücretlerin şartlar göz önünde bulundurularak yeniden ayarlanmasını istiyor.
İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ