Konya hidroelektrik santrale kavuşuyor

MERVE ATEŞ - HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU
Konya hidroelektrik santrale kavuşuyor

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

 

Konya’ya kazandırılacak olan 377 milyon TL’lik 49 yatırımın temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu Konya’ya bir hidroelektrik santrali yapılacağı müjdesini de verdi

“BAŞBAKANIMIZ KONYA’YI DUYUNCA DUYGULANDI”
Mevlana Meydanı’n da halka seslenen Bakan Veysel Eroğlu gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi verdi. Konya’nın tarihinde milat olacak eserlere sahip olduğuna vurgu yapan Eroğlu, “Grup toplantısında Başbakan’ımız RecepTayyip Erdoğan’a Konya’ya gideceğimi söyledim. Yatırımlarımızı anlattım duygulandı. Konyalılar artık eski Türkiye yok. Yeni Türkiye’yi yüzde 63 olan faizleri düşürerek bir zamanlar borç aldığımız IMF’ye borç vererek Başbakanımız önderliğinde geride bıraktık” dedi.

ic-(3)-001.jpg

“DÖRT DÖRTLÜK YATIRIM”
Konya’ya en fazla yatırımın Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından yapıldığını söyleyen Eroğlu, “Konya’ya 4,4 Katrilyonluk bir bütçe verdik. Yani aziz Konya dört dörtlük yatımlara kavuşuyor, hak ediyor. Şeklinde konuştu.

ic-(2)-002.jpg

“KONYA’YA HİDROELEKTİK SANTRAL MÜJDESİ”
Bakan Eroğlu, Milletvekili Hüseyin Üzülmez’in “Artık Konya’ya bir hidroelektrik santrali gerekli oldu, bakanımızdan rica ediyoruz sözleri üzerine” Bağbaşı Barajı mevkiine bir hidroelektrik santrali yapılacağı müjdesinide verdi.

“KONYAMIZ 2023’E HAZIR”    
2023 hedeflerine Türkiye’nin hazır olduğunu belirten Eroğlu, “İlk 10 ekonomi arasında olmaya Konya da hazır. Türkiye’de 700 milyon dolarlık yatırma yaptık. dedi

ic-(1).jpg

“MEVLANA MEYDANI’NDA SAHUR”
Bakan Eroğlu, canlı bağlantı ile gerçekleştirilen açılış programının ardından Mevlana Meydanı’nında Konyalılarla sahur yaptı.