Konya için tahmini birebir tuttu! Gübre atan çiftçilerin hayatı kurtuldu

Konya’nın Hava Durumu Sunucusu Kuttusi Demir’in yaptığı yağış tahmini, gerçeği birebir yansıttı. Gübre atım için Kuttusi Demir’in önerilerini dinleyen çiftçiler ise bayram etti.
Konya için tahmini birebir tuttu! Gübre atan çiftçilerin hayatı kurtuldu

Yağış tahminleriyle ön plana çıkan Konya’nın Hava Durumu Sunucusu Kuttusi Demir, son yaptığı yağış tahminiyle gündeme gelmişti. Çiftçilere gübre atımı için en uygun tarihi veren Kuttusi Demir, olumlu geri dönüşlerle karşılaştı. Demir’in yağış önerisini dikkate alarak gübre atan çiftçilerin ise mahsulleri kurtuldu.

suni-gubre-nedir-zararlari-faydalari-001.jpg

Kuttusi Demir’in gazetemize özel yaptığı açıklamada şu ifadeler yer almıştı;

’15-20 KİLOGRAM YAĞIŞ ALACAK’

Beklenen yağış tahminlerini anlatan Demir, “2-3 Mart arasında lokal yağışların olmasını bekliyorum. Lokal yağışlar, belli alanlarda, hafif olarak yağıyor. Bu yağışlara güvenerek gübre ekilmez. Çünkü bu yağış sonrasında toprak hemen kurumaya başlar. Bu yüzden asıl beklediğimiz yağış, 5 ile 8 Mart tarihleri arasında. Yağışın 5 Mart akşam saatlerinde başlayarak, 8 Mart’a kadar aralıklarla devam etmesini tahmin ediyorum. Konya Ovası’nda, batı, kuzey ve güney ilçelerimizde 15-20 kilogramın üzerinde yağış olabilir. Bu da gübre eritmek ve toprağı doyurmak için yeterli bir yağış.” sözlerine yer verdi.

rain-5321690-1280.jpg

‘BU TARİHTEN ÖNCE GÜBRELER ATILMALI’

5-8 Mart tarihleri arasında yaşanacak hava durumundan bahseden Demir, “Yüksek rakımlı ilçelerimizden de yani, Seydişehir, Derebucak, Hüyük, Beyşehir, Derbent, Doğanhisar, Ilgın, Akşehir’den kar yağışı haberlerinin gelmesini bekliyorum. Gündüz sıcaklığı yine yükselecek ama gece sıcaklığı 1-2 derecelere düşecek. Bunda da herhangi bir don riski oluşmaz. Atılan gübreye zarar vermez. Çiftçilerimizin yüzü gülecek. O yüzden bu tarihlerden önce gübrelerini atsınlar. Gelen yağışlarla bütün gübreler erir.” diye aktardı.

kuttusi-demir-001.jpg
Kuttusi Demir

Demir, yaptığı son açıklamada yağışların devam edeceğinin vurgusunu yaparak, kendisine güvenen çiftçilere teşekkürlerini iletti.

 Muhabir
Etiketler :