Konya İHH, Suriye’ye Yardımlarını Sürdürüyor

Konya İHH Lâdik gönüllülerinin katkılarıyla hazırlanan yardım tırı Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Konya İHH, Suriye’ye Yardımlarını Sürdürüyor

Konya’nın Lâdik ilçesinde yapılan uğurlama töreninde konuşan Konya İHH İstişare Kurulu Üyesi Hidayet Yılmaz, Suriye’ye 2015 yılı içerisinde 55. yardım TIR’ını göndereceklerini söyledi.

Suriye'de yaşanan olayların herkesin içini acıttığını ifade eden Yılmaz, komşu ülke olarak orada bulunan mazlumların elinden mutlaka tutmak gerektiğini belirtti.

Konya’nın günümüze kadar mazlumlar için üzerine düşeni yapma konusunda kadirşinas bir tavır sergilediğine değinen Yılmaz, " Özellikle Suriye tarafından gerçekleşen yoğun göçü kontrol altına alabilmek için İHH, Suriye’nin içinde aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu nedenle bölgede inşa ettiğimiz çadır kentlerde binlerce mülteci barınmaktadır. Özellikle son süreçte muhtaç konumda bulunan insanların tüm ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. İnsanların önceden yaşamlarını sürdürdükleri evleri artık bir moloz yığınından ibaret durumda. Yani bu insanlar göç ederek daha güzel bir yaşam hayal etmiyorlar. Tam aksine ölümden kaçıyorlar.

 

Mazlumlara destek olabilmek amacıyla acilen hem insani, hem İslami bir hassasiyet ile Suriyeli muhacirler için yeni yardımlar göndermemiz gerekmektedir. Bu kapsamda Lâdik gönüllülerimizin katkılarıyla hazırlamış olduğumuz içinde 25 ton un bulunan yardım TIR’ımızı Suriye’ye uğurluyoruz. TIR’ımız öncelikle Hatay’daki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezine ulaştırılacaktır. Orada ekmek olacak ve mazlum kardeşlerimizin sofralarını şenlendirecektir. Bunun dışında farklı yardım organizasyonları düzenleyebilmek için Konyalı bağışçılarımızın desteklerini talep ediyoruz. Mesela öşür çalışmalarımız hız kesmeden tüm Konya’da devam ediyor. Buna özellikle ilçe, köy ve kasabalarda bulunan hayırseverler destek olabilirler. Ayni olarak gelen buğday bağışlarını en verimli şekilde kullanmak amacıyla Reyhanlı’da modern bir değirmen inşa ettik. Böylelikle gönderdiğimiz buğdaylardan un üretebiliyoruz.’’ dedi.

Yılmaz, son olarak ‘’Allah'tan temennimiz, bir an önce Suriye'deki bu vahşetin son bulup, bu acıyı yaşayan kardeşlerimizin normal hayatlarına dönmeleridir." diye konuştu.

Yardım TIR’ı yapıla0n toplu duanın ardından Suriye’ye uğurlandı.