Konya İHL’den çifte başarı

Konya İHL’den çifte başarı

Konya’nın en köklü ve başarılı okullarından olan Konya İmam Hatip Lisesi yedincisi düzenlenen Arapça yarışmalarında bir ilki başararak 2 dalda birden Türkiye derecesi elde etti. Konya İHL öğrencilerinden Arapça Şiir okumada Zehra Kuşoğlu, Arapça Metin Canlandırma Yarışmasında Mehmet Koç, Türkiye dördüncülüğü derecesini kazandılar.

2011’de ikincisi düzenlenen Arapça Yarışmalarından Türkiye 3.’lüğü ile dönen Konya İHL, 2016 yılında düzenlenen 7. Arapça Yarışmalarında iki dalda öğrencisini dereceye sokarak büyük bir başarı kazandı. Arapça Şiir okumada Zehra Kuşoğlu, Arapça Metin Canlandırma Yarışmasında Mehmet Koç, Türkiye dördüncülüğü elde etti.  İki öğrenci de önce il birinciliği, daha sonra da bölge birinciliği kazanarak Konya’yı temsil etme hakkı kazandılar. Metin Canlandırmada birinciliği İstanbul, ikinciliği Batman, üçüncülüğü ise Gaziantep’ten bir okul elde ederken Konya İHL dördüncü sırada kendine yer buldu. Konya’da okullar bu yarışa için 3 bölgeye ayrıldı ve Bölge elemelerinde Konya’yı üç birinci temsil etti. Daha sonra Konya İHL bu okullar arasında birinciliği elde etti ve Türkiye finallerinde Konya’yı temsil etme hakkı kazandı.

konya-ihl’den-cifte-basari--(1).jpg

6 MİLLETVEKİLİ KONYA İHL MEZUNU

Öğrencilerinin başarısından çok mutlu olduklarını ve kendilerini gururlandırdıklarını söyleyen Konya İHL yöneticileri ve öğretmenleri “Arapçanın zor bil dil değildir. Sadece bazı harflerin telaffuzu çok önemlidir. Öğrencilerimiz de bunlara dikkat ederek güzel bir başarı elde ettiler.  Konya’nın özellikle Arapça mahrecinin çok iyi olduğunu konusunda olumlu tepkiler almak bizi ziyadesi ile mutlu etti. Bizi Ankara’ya finallere çağırırlarken Karatay Anadolu İmam Hatip Lisesi diye çağırmadılar. Merkez İmam Hatip Lisesi diye çağırdılar. Okulumuzu sadece İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri değil Milli Eğitim Bakanlığı biliyor. Hepsinden de önemlisi bu okul ihlas ve samimiyetle kurulmuş. Bunun da bereketi var. Konya’daki her 3-4 kişinin Konya İHL ile bir ilişkisi var. Konya’nın tanınmış birçok işadamları bu okuldan mezun. Şu andaki Konya milletvekillerinin 6 tanesi de bu okul mezundur. Esnaftan ev hanımına kadar her kesimden insanın Konya İHL ile bir ilişkisi vardır.” ifadelerini kullandılar.

konya-ihl’den-cifte-basari--(2).jpg

KONYA İHL TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI OKULLARINDAN

Konya İHL’nin geçmişten gelen bir kültürel altyapısının olduğunun altını çizen Konya İHL yöneticileri ve öğretmenleri, “Konya’nın en eski, Türkiye’nin de en eski İmam Hatip Liseleri arasında yer alıyor. Konya’nın en başarılı okullarından bir tanesi olan Konya İHL Türkiye’nin de en başarılı okulları arasında yer alıyor. Türkiye’deki İmam Hatip Liselerinin arasındaki LYS başarısı 4 ile 6 arasında bulunuyor. Genç Hatipler Yarışmasında Konya ikinciliği, Genç Bilaller Ezan okuma yarışmasında Bölge altıncılığı, Kuranı Kerim’i güzel okumada Konya birinciliği ve bölge dördüncülüğü, Hafızlık yarışmasında bölge altıncılığı, Arapça Bilgi Yarışmasında Bölge Dördüncülüğü, Hutbe Yarışmasında Konya İkinciliği elde edildi. Konya İHL’nin diğer taraftan sosyal çalışmalarından da bahsetmek mümkün. Okul tarafından öğrencilerin katkılarıyla Nijer’de 3 adet su kuyucu açtırıldı. Bir yetimin de senin olsun projesi İHH ile birlikte yürütülüyor. Geçmişinde çok iyi öğrenciler yetiştirmiş bir okuldur” diye konuştular.

konya-ihl’den-cifte-basari--(3).jpg

İŞİN UZMANLARINDAN TAKDİR ALDIK

7. Arapça Yarışmalarında iki dördüncülük kazanan öğrencilerin ise mutlulukları gözlerinden okunurken, “Arapça fazilet açısından Kur’an’ın ve dinin dili olması açısından son derece önemli bir yer tutuyor. Arapça ayrıca hem dinlemesi hem de okumasıyla ayrıca lezzet veren bir dil. Bu dilden lezzet aldığımızdan bizim için bu çalışmalar hiç yorucu olmadı. Dolayısıyla da zevk alarak, eğlenerek çalıştık ve bu dereceleri elde ettik.  Aldığımız bu derecelerden ziyade bu işlerde etkili ve yetkili olan kişilerden aldığımız güzel değerlendirmeler bizi son derece mutlu etti. Araplardan ve bu işin içinde olanlardan takdir aldığımız için ayrıca mutlu olduk” ifadelerini kullandılar. 

konya-ihl’den-cifte-basari--(5).jpg

konya-ihl’den-cifte-basari--(6).jpg

İSMAİL KOÇ

Kaynak:YENİ HABER