Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Konya İhracatta Rekora Koşuyor

Konya İhracatta Rekora Koşuyor

Konya’nın Temmuz ayında ihracat rakamı 115.164.930 USD oldu. Bu rakam geçen yılın aynı ayına göre yüzde %2,13 az, bunda Temmuz ayının tamamen Ramazan Ayına tekabül etmesi elbette etkili oldu.

Biliyorsunuz Konya’da Ramazan ayından bütün şehir, makineler bile oruç tutar, onun içinde doğal olarak yılın en düşük ekonomik aktivitesi bu ayda gerçekleşir. Fakat şunu da ifade edeyim, geçen yedi ayın toplamına baktığımızda ise ihracat yüzde %18,72 arttı.

Eğer önümüzdeki ki ayda Konya’nın bu performansı korunabilirse ihracatta rekor kırılacak.  

Dün konu ile ilgili Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’te bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, ihracat artışının süreceği ifade ediliyor ve Irak, Almanya, İran, Suudi Arabistan ve Yunanistan’ın şehrimizin ihracatında öne çıkan ülkeler olduğu belirtiliyor.

Tabi bir de önemli ifade var, Selçuk Başkan Ortadoğu’da ve Karadeniz’in Kuzeyinde, Ukrayna’da yaşanan sıcak gelişmelerin ihracatımızı olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

Bu önemli bir tespittir. Ne yazık ki bölgemizdeki krizler bir şekilde ülkemizi etkiliyor, zaten ülkemizin ihracat rakamlarına baktığımızda da bu olumsuz durumun etkisini görebiliyoruz. Aslını sorarsanız, ihracat deyince bölgemizdeki gelişmeleri korka korka ifade edebiliyorum.

Ne yazık ki Filistin’de, Gazze’de, Suriye’de, Libya’da, Irak’ta, Afganistan’da, Ukrayna’da yaşanan ve aslında iyi bakabildiğimizde bütün dünyayı tehdit eden olumsuz durumun ihracatımızı, ekonomimizi zorlayacağını bekliyorduk.

Burada şükretmemiz gereken durum şudur, ülkemiz bu sürece güçlü bir hükümetle, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle girdi. Bizim açımızdan en önemli kazanım budur.

Burada iktisat okumuş birisi olarak şunu ifade edebilirim, bölgemizdeki bu olumsuz durum ülkemiz açısından ticari olarak, ekonomik olarak bir fırsata dönüştürülebilir. Kafkaslarda yaşanan krizle birlikte Rusya’dan kaçan para ülkemize gelebilir, Irak’tan, Suriye’den diğer Ortadoğu ülkelerinden kaçan para ülkemize gelebilir.

Sıcak bölgelerde oluşan fiili durum bu bölgelerdeki üretimi bitirir ve elbette bu da ülkemiz açısından bir fırsattır ama biliyorsunuz Türkiye böyle fırsatlar peşinde koşacak bir ülke değildir. Bizim ülkemize para gelse de gelmese de gönlümüzden geçen bu bölgedeki krizin sonlanması ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi, bölgemize bir an önce barışın gelmesidir.

Ama şunu da yazmadan geçemeyeceğim, Gaziantep, Konya, Adana, İzmir, İstanbul, Van, Trabzon gibi illerde serbest finans bölgeleri oluşturulmalıdır, borsalar kurmalıdır, bu borsalar İstanbul Borsasının bir parçası da olabilir ama ne olursa olsun bu şehirlerimizde de çok rahat bir şekilde para akışı sağlanmalıdır.

Bu Türkiye açısından üretim kadar önemli bir konudur, zaten finans akışı üretime yönlendirilebilir. Burada asıl olan İngiltere’nin yaptığı hatayı yapmamak ve üretimden vazgeçmemektir. Hem üretim hem finans, hem de lojistik merkez olabilecek bir potansiyelimiz var. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz.

Onun için Cumhurbaşkanlığı seçimi önemli, onun için istikrar önemli, Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçmek onun için önemli.

Türkiye’mizdeki büyüme akamete uğramadan devam etmelidir. Dileğimiz budur.

 

İsrail Dünde Katliama Devam Etti

Bugünlerde kiminle konuşursak konuşalım mutlaka konu bir şekilde Gazze’ye İsrail’in katliamına geliyor. Ve ne yazık ki katliama İsrail tam gaz Birleşmiş Milletlerin, Amerika’nın, Almanya’nın, İngiltere’nin, Fransa’nın, Rusya’nın, Çin’in direk ya da dolaylı desteği ile devam ediyor. Çok söz söylemeye gerek yok, bizim elimizde silah yok İsrail’e atalım, füzemiz yok Tel Aviv’e fırlatalım, tankımız, topumuz yok İsrail’i yerle bir edelim.

Evet, imkânım olsa inanınız İsrail’i yerle bir ederdim, çok açık ifade edeyim İsrail’in haritadan silinmesi benim açımdan kesinlikle bir büyük dilektir.

İsrail bilemiyor, Amerika bilemiyor ama öğrenecekler Gazzeli her kardeşimiz şehit olurken aslında İsrail tarihten siliniyor, zira bizim bir sermayemiz var, oda Rabbimize imanımız ve acımız dua oluyor İnşa Allah İsrail’in yok olmasına bu dualarımız vesile olacak.  Soruyorum İsrail, Amerika, Birleşmiş Milletler ve bilmem hangi leşleşmiş millet Rabbizülcelalimizden büyük olabilir mi?

Olamaz ve duaya devam, Allah’ım İsrail’i helak eyle, Yahudi askerlerin elini kurut, soyunu kurut, yerin dibine batır İsraillileri ve İsrail’e destek olanları, kardeşlerimizin katliamını görmeyen devletleri.

Allah’ım Gazzeli kardeşlerimize zafer nasip eyle…

 

Mr. Ekmek İntihalle Profesör Olmuş

İngiliz, Amerika ve İsrail troykasının Suudi Arabistan oyuncakları ile birlikte paralel cemaat çetesine, CHP’ye, MHP’ye zorla aday diye kakaladığı mr. Ekmek intihal ile profesör olmuş.

Bu iddianın sahibi Yaşar Nuri Öztürk…

Yaşar Nuri Öztürk diyor ki; “"İhsanoğlu başka bilim insanların eserlerini alıp kendi imzasıyla yayınlayarak profesör oldu"… Adam Cumhurbaşkanı olmak için geldi görünen elinden profesörlüğü de gidecek, bu tabi ciddi bir iddiadır ve mutlaka soruşturulması gerekiyor.

Rabbimiz ülkemizin lideri Recep Tayyip Erdoğan’a güç kuvvet versin. AK Parti Konya İl Teşkilatı Konya’da gelecek hafta yapılacak olan final mitingine hazırlanıyor.

Mr. Ekmel’i tanıdıkça şunu anlıyoruz, bu miting sadece AK Parti tarafından organize edilmeyecek kadar önemli bir mitingdir.

Gün Yeniden Büyük Türkiye için seferberlik günüdür.

Allah bu millete tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirsin… 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR