Konya il koordinasyon kurulu toplandı

Konya il koordinasyon kurulu toplandı

Konya’da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. 
Toplantı, Konya Valisi Muammer Erol başkanlığında Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya kaymakamlar, bölge ve il müdürleri ile ilçe belediye başkanları katıldı.
2014 yılı yatırımları hakkında kısa bir bilgi notu sunan Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz, yatırımcı kuruluşlardan alınan Dönem İzleme Raporlarına göre 2014 yılı yatırım programında 763 adet projenin bulunduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Yılmaz, projelerin toplam bedelinin 9 milyar 539 milyon TL, 2014 yılı toplam ödeneklerinin ise 2 milyar 215 milyon TL olduğunu aktardı. Yılmaz, “30 Haziran 2014 tarihi itibariyle bu ödenekler toplamının 969 milyon 201 bin TL’si harcanarak yüzde 44’lük nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı mahalli idarelerde yüzde 50, diğer yatırımcı kuruluşlarda yüzde 39 olarak gerçekleşmiştir. 763 adet projeden 129 adet proje bitirilmiş olup, 486 adet üzerinde çalışmalar sürmekte, 36 adedi ihale aşamasında, 112 adedine ise başlanamamıştır. Başlanamayan projelerin etüt, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) ve ihale hazırlıkları devam etmektedir" dedi.
Projelerin sektörlere göre dağılımını da açıklayan Yılmaz, “Tarım 114, madencilik 3, enerji 15, ulaştırma 112, eğitim 193, sağlık 21 ve Diğer Kamu Hizmetleri(DKH) 305 adettir. Biten projeler tarım sektöründe 5, ulaştırma sektöründe 12, eğitim sektöründe 20, sağlık sektöründe 2 ve DKH Sektöründe 90 adettir” diye konuştu. 

ESKİ STADYUMUN DURUMU
Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz’ın ardından Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, eski stadyumun ne olacağı konusunda, “Belediyemizin bu konudaki kararı henüz kesinleşmiş değil. Ancak şu kadarını söyleyebilirim. Ticari amaçlı, yoğun bir yapılaşma kesinlikle söz konusu olmayacak. Yapılaşma olursa ihtimallerden birisi, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası olarak düşünülebilir. Ancak onun dışında kesinlikle ticari maksatlı yoğun bir yapılaşma olmayacak. Yeşil alan yoğunluklu bir mekan olarak şehrimize hediye edilebileceğini söyleyebilirim” diye konuştu.