Konya il koordinasyon toplantısı yapıldı

Konya’da 2016 Temmuz ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yakup Canbolat’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 
Konya il koordinasyon toplantısı yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Yeni Meclis Binası'nda gerçekleştirilen toplantıya kaymakamlar, bölge ve il müdürleri ile ilçe belediye başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Canbolatın, “Türkiye’de paralel devlet yapılanmasının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki hain unsurlarının girişmiş olduğu bir darbe teşebbüsü vardır. Memleketimize yaşatmış oldukları bu durumdan dolayı öncelikle bu FETÖ/PDY yapılanmasını koordinasyon kurulu olarak lanetle kınıyoruz. Bu memlekete reva gördükleri muameleyi Yunan ya da İsrail olsa yapmazdı heralde. Bu millete yapılan muamele değil, bunları şiddetle kınıyoruz. Yine 15 Temmuz akşamından itibaren memleketimiz de şehit olan sivil vatandaşlarımız ve askerlerimiz, polislerimiz var. Şehitlerimizi de koordinasyon kurulu olarak rahmetle minnetle anıyoruz. Yaralı olan kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz” dedi.

Vali Canbolat daha sonra 2016 dönem izleme raporunu açıkladı. Canbolat okuduğu rapor da, 2016 yılı yatırım programında bin 62 adet yatırım projesi bulunduğunu söyleyerek, “Bu projelerin toplam bedeli 12 milyar 668 milyon TL olup 2016 yılı toplam ödenekleri ise 3 milyar 566 milyon TL’dir. 30 Haziran 2016 itibariyle bu ödenekler toplamının 1 milyar 78 milyon TL’si harcanarak yüzde 30’luk nakdi gerçekleşme sağlanmıştır” şeklinde konuştu.
konya-il-koordinasyon-toplantisi-yapildi-2.jpg

Bin 62 adet yatırım projesinden 114 adet proje bitirilmiş olduğunun altını çizen Vali Canbolat, “744 adet proje üzerinde çalışmalar sürmekte olup 129 adedi ihale aşamasında 75’ine ise başlanılmamıştır. Başlanamayan projelerin etüt ve kamulaştırma çalışmaları ile ihale hazırlıkları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
Projelerin sektörlere göre dağılımını da açıklayan Vali Canbolat, “Tarım sektöründe 100 adet, madencilik sektöründe 4 adet, enerji sektörün 31 adet, ulaştırma sektöründe 240 adet, eğitim sektöründe 237 adet, sağlık sektöründe 14 adet ve diğer kamu hizmetleri sektöründe 436 adettir. Biten projeler tarım ve sağlık sektöründe 1, ulaştırma sektöründe 21, eğitim sektöründe 24 ve diğer kamu hizmetleri sektöründe 67 adettir” diye konuştu.
Vali Canbolat’ın raporu okumasının ardından yatırımcı kuruluşlar projeleri hakkında bilgi verdi.