Konya İmam Hatip Lisesi yıkılıyor mu? Okul hakkında bilinmeyen gerçekler

Konya'nın önemli simgelerinden olan Konya İmam Hatip Lisesi son günlerde yıkılacağı iddiası ile gündem oldu. Yeni Haber Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Seyfullah Koyuncu "Konya İmam Hatip Lisesi neden yıkılmalı?" başlıklı yazısında tartışmaları beraberinde getiren konuyu ele aldı.
Konya İmam Hatip Lisesi yıkılıyor mu? Okul hakkında bilinmeyen gerçekler

Yeni Haber Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Seyfullah Koyuncu yazısında 70 yıldır şehrin birçok önemli ismini mezun eden Konya İmam Hatip Lisesi binasının artık fiziki ömrünü tamamladığını ifade etti.

Koyuncu, yazısında asrın felakati olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminden sonra okullarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ciddi bir analiz istendiğini bu çerçevede Konya’da da özellikle eski okullarda sıkı bir denetim yapıldığını ve bu denetimler neticesinde Konya İmam Hatip Lisesi’nin, özellikle bir bloğunun verilerinin oldukça kötü durumda olduğunu aktardı.

Seyfullah Koyuncu'nun yazısından bir bölüm şöyle:

Bugün, şehrin gündemini son günlerde meşgul eden önemli bir konuya açıklık getirmek istedim. Refiklerimizin de son 1 haftadır sayfalarında yer verdiği Konya İmam Hatip Lisesi ile ilgili bazı bilinmeyenleri yazmam gerektiğini düşündüm.

Bilindiği gibi şehrin en önemli simgelerinden birisi olan Konya İmam Hatip Lisesi’nin yıkılıp dönüştürülmesi gündemde. 1953 yılında yapılan ve 70 yıldır şehrin birçok önemli ismini mezun eden Konya İmam Hatip Lisesi’nin binası artık fiziki ömrünü tamamlamış bulunuyor.

Yapıldığı günün şartlarında malzemeler kullanılan ve mühendisliği de o günün şartlarına göre olan bu simgesel bina ile ilgili son derece önemli gelişmeler var.

Durum şu şekilde;

6 Şubat depreminden sonra okullarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ciddi bir analiz isteniyor. Dolayısıyla Konya’da da özellikle eski okullarda sıkı bir denetim yapılıyor, karot örnekleri alınıyor.

Bu denetimden sonra görülüyor ki; Konya İmam Hatip Lisesi’nin, özellikle bir bloğunun verileri oldukça kötü. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir çalışma başlatıyor.

Hayırseverlerce bir komisyon kuruluyor; içinde belediye başkanlarından iş dünyasına, imam hatiplere gönül vermiş kişilerden kanaat önderlerine kadar isimler yer alıyor.

Kurulan komisyonda dönüşümün nasıl yapılacağına, ne zaman yapılacağına, kısacası nasıl bir süreç izleneceğine dair görüşmeler sürerken ve velilerin tedirgin olmaması adına Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önümüzdeki günlerde konu hakkında bir açıklama yapması beklenirken konu basına sızıyor. Ya da sızdırılıyor…

Aslında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyu, resmi yazışmalar sürecinden sonra açıklamayı düşündüğünü öğrendim.

Fakat okul içerisinde görevli bazı isimlerin, sanki okulları ellerinden gidiyormuş gibi medyaya servis yapıp sürecin bu noktaya gelmesine sebep olduğunu da belirtmek lazım.

Ama benim onlara tavsiyem olaya bir de şu açıdan bakmaları...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :