Abdullah Akif Solak

Abdullah Akif Solak

Konya kazandı, Türkiye kaybetti!

Konya kazandı, Türkiye kaybetti!

 

Konya, seçim haftasını geride bıraktı. Geçtiğimiz hafta sonu, Konya için yoğun ve tempolu bir hafta oldu. Konya için 3 önemli başkan, 3 önemli seçimle belirlendi. Konya Ticaret Odası, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Konya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası yeni dönem başkanlarını seçti.

Aslında her 3 seçimlerin de sonucu hemen hemen kamuoyu tarafından biliniyordu. Daha doğrusu, öngörüler doğrultusunda sonuçlanan 3 seçim oldu diyelim.

KTO seçimleri Konya için oldukça önemliydi. Çünkü Konya bilindiği üzere sanayi ve ticarette kendini göstermeye başlayan bir şehir oldu. Bu istikrarlı başarının devam edebilmesi için yeni dönem başkanının kim olacağı da haliyle önem arz ediyordu. Mevcut Başkan Selçuk Öztürk Bey, çalışmalarıyla Konya’nın takdirini kazanmış bir isim. Bu takdir sandıkta da teveccüh gördü ve 70 komitenin 62’sinde seçimi kazanarak büyük bir farkla yeni dönem başkanı seçildi. Tabi burada şunu düşünmek gerekiyor. KTO gibi önemli bir odanın başına büyük bir farkla seçilen isim, başarılı olduğunu gösterir. Gerçekten Selçuk Başkan, bana göre Konya için büyük bir değer. Konya’nın sorunlarını iyi bilen, ticari bilgi ve donanımına sahip, vizyonu olan bir isim. Bu yüzden hedefler de büyük. Selçuk Başkan’ın yeni dönemde bu hedefler doğrultusunda çalışacağı konusunda şüphe yok. İnşallah KTO için bu seçimler hayırlara vesile olsun. Selçuk Başkan’a da yeni döneminde başarılar dileriz.

Tarım şehri olarak bilinen Konya için ikinci önemli seçim de Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin seçimleri idi. Seçimlerde iki aday yarıştı. Recep Konuk Bey ve Mevlüt Mülayim Bey. Tabi Mevlüt Bey’in aday olması en doğal haktı. Ancak Recep Konuk karşısında işi gerçekten zordu. Çünkü Recep Konuk yaptığı çalışmalarla, yatırımlarla, çiftçiye olan desteğiyle kendini göstermiş ve Konya’nın takdirini kazanmış bir isim. Hatta bırakın Konya’yı, son dönemde yaptığı atılımlarla, Türkiye’de hatta dünyada ismini duyurmuş, başında olduğu kurumun çıtasını oldukça yükseltmiştir. Aynı şekilde çiftçiye de gereken değeri vermiş ve çiftçiyi elinden geldiğince desteklemiştir. Bunun sonucunu da seçimlerde görerek, yaklaşık 13 bin üyenin verdiği oylardan 9 bin 138’ünü alarak büyük bir farkla seçildi. Recep Konuk Bey’i de yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik eder, yeni dönemde yapacağı çalışmalarda da kolaylıklar diliyoruz.

Konya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda da mevcut Başkan İsmail Turan Bey, yeni dönemde de başkan olarak seçildi. SMMMO da Konya için önemli bir kurum. Ve İsmail turan Bey, çalışmalarıyla odanın yerini bir yere getirmiş ve üyelerinin sorunlarını çözmek için çalışmalar yapmaya gayret göstermiş bir isim. Yeni dönemde de başarılı çalışmalara imza atacağını düşünüyorum. İsmail Turan Bey’i de yeniden Başkan seçilmesinden dolayı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

TÜRKİYE REYHANLI İLE SARSILDI!

Konya gündemi seçim yoğunluğu yaşarken aynı saatlerde Türkiye’nin de gündemine bir bomba düştü! Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde 15 dakika arayla iki bomba patladı. Ortalık birbirine girdi. Patlamadan sonra geçen dakikalar, patlamanın bilançosunu da ortaya koyuyordu. Maalesef 46 can(ımız) patlama nedeniyle hayatını kaybetti. Son rakamlara göre 100’den fazla da yaralı var. Patlamadan sonra akıllara gelen soru bu kimin veya kimlerin işi? Oldu. Başbakan’a göre çözüm sürecini hedef alan bir girişim. Diğer bir seçenek olarak Suriye’deki Esed rejimine bağlı güçlerin işinin de olabileceğini söyledi. Patlama gününün akşamında ise yapılan açıklamaya göre kimin yaptığı netlik kazandı. Başbakan’ın ikinci senaryosunun doğru olduğu ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yaptığı açıklamaya göre, Esed’e bağlı istihbarat birimiyle bağlantılı kişi veya kişilerin eylemi gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Her ne kadar durum böyle olsa da ben bu işin bu kadar basit olduğunu düşünmüyorum. Zamanlamaya bakmak gerekirse hatırlatacağım nokta şu olacak:

-Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Esed’e yönelik sözleri

-Yine Başbakan Erdoğan’ın yabancı bir televizyona verdiği özel bir röportajda Suriye’ye yapılacak uluslar arası bir müdahalede Türkiye’nin destek vereceğini söylemesi.

Bu iki durum, Esed’in gitmesini isteyen herkesin gözünü Türkiye’ye çevirecek cinsten. Türkiye’nin Esed’e yönelik kararlı tutumu ve şiddetli açıklamaları arttıkça sınır illerimizde bu tür eylemler baş gösteriyor. Uçak düşürme olayında olduğu gibi. Birileri Suriye’deki Esed rejimini Türkiye aracılığıyla bitirmek istiyor. Muhaliflerle bu iş çözülemedi çünkü 2 yıldır. Böyle giderse de çözülemeyecek gibi görünüyor. Bu yüzden askeri müdahale seçeneği (her ne kadar ABD başta olmak üzere o ihtimal şu an yok dese de…) Türkiye kullanılarak düşünülüyor gibi bir ihtimal var. Çünkü diğer seçenek olan Esed rejiminin doğrudan bu patlamayla alakasının olması, Esed’in Türkiye ile savaşmak istediğini gösterir. Ki bana göre Esed’in böyle bir düşüncesi olamaz çünkü bu ihtimal Esed’i bitirir, Bölgeyi birbirine katar. Ancak sebep ne olursa olsun sonuç bizim canımızı yaktı. 46 vatandaşımız hayatını kaybetti. Türkiye gerçekten çok kritik bir dönemden geçiyor. Bu yüzden hem devlet olarak hem de millet olarak uyanık olmalı ve dik durmalıyız. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Sevgi, saygı ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Akif Solak Arşivi
SON YAZILAR