Konya kitap günleri yoğun bir katılımla açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 27 Mart - 9 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Konya Kitap Günleri’nin açılışı yoğun bir katılımla yapıldı.
Konya kitap günleri yoğun bir katılımla açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri’nin açılışı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehir kimliğinin güçlendirilmesi, yeni kimlik kazandırılması ve insanımızın sosyal-kültürel seviyesine katkı amaçlı çok sayıda programa imza attıklarını söyledi. Belediye olarak 10 yılda 350’den fazla yayına imza attıklarını, basılı kitap sayısının da 5 milyon civarında olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Konya Kitap Günleri’nin hayırlı olmasını diledi.

Konya’nın medeniyet doğan şehirlerden birisi olduğunu, Konya Kitap Günleri’nin markalaşması gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Ramazan ayında dini yayınlar, diğer zamanlarda Konya Kitap Günleri düzenlemek şehirdeki kültürel haraketliliği sağlayacaktır. Ekim – Kasım aylarında Çocuk Kitapları Fuarı’nı Kütüphaneler Genel Müdürlüğü işbirliği ile Konya’mızda düzenleyeceğiz. Burada stant açarak davetimize icap eden çok kıymetli yazarlarımız her gün okurlarıyla buluşacak” ifadelerini kullandı.

konya-kitap-gunleri-basladi.jpg

İNSANLIK ALEMİNİN İSLAM MEDENİYETİNE İHTİYACI VAR

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez de bugün yeryüzünün bir medeniyet sorunu yaşadığını belirterek, bu yüzden insanı merkeze alan yeni bir medeniyetin inşasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Medeniyetimizi yeniden inşa etme konusunda gençlere büyük görev düştüğünü belirten Etyemez, “ Bilginin güç olduğunu, insanlık aleminin hizmetine sunulduğunda sorunların çözüldüğünü fark edeceksiniz. Konya, kültür ve medeniyetimize hizmet etmiş bir şehir. Büyükşehir Belediyemizin bütün ülkeye örnek teşkil eden bu organizasyonuna sahip çıkalım” diye konuştu.

Bu tür faaliyetlerin Konya’da düzenli olarak devam etmesini temenni ettiklerini belirten Konya Valisi Yakup Canbolat da, “Kitap hepimizin başucunda bulunması ve hayatımızın her alanında olması gereken en önemli hazinedir. Bu etkinlikten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Kitap Günleri’nin açılışını gerçekleştiren Konya Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonra statları gezdiler.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, yazarlar Rasim Özdenören, Abdurrahman Dilipak, Vehbi Vakkasoğlu ile çok sayıda kültür-sanat insanı ve kitapseverin katılımı ile açılışı yapılan Konya Kitap Günleri’nde 14 gün boyunca 196 etkinlik düzenlenecek. 90 yayınevi ile 120 yazarın katıldığı Konya Kitap Günleri, her gün 09.00 - 21.00 saatleri arası ziyarete açık kalacak.