Konya-Kudüs el ele

HAK-İŞ Kudüs Komitesi tarafından Konya’da “Kudüs İçin Ayaktayız Filistin İçin Buradayız-Konya” programı gerçekleştirildi. Her zaman ve her yerde Filistin ve Kudüs davasına destek verdiklerini ifade eden Başkan Arslan, ”Konya’da ne zaman bir Kudüs toplantısı yapılsa bilin ki çok yerden ses gelir.” dedi.
Konya-Kudüs el ele

HAK-İŞ Kudüs Komitesi tarafından Konya’da “Kudüs İçin Ayaktayız Filistin İçin Buradayız-Konya” programı gerçekleştirildi. Her zaman ve her yerde Filistin ve Kudüs davasına destek verdiklerini ifade eden Başkan Mahmut Arslan, ”Konya’da ne zaman bir Kudüs toplantısı yapılsa bilin ki çok yerden ses gelir. Burada haykıranların sesi Siyonistleri rahatsız edecektir, korkutacaktır” dedi.

konyada-haykiranlarin-3.JPG

Düzenlenen programın; Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davası için çok ses getireceğini belirten Arslan, şunları aktardı: "Çünkü burası Konya'dır. Biliyorum ki buradan haykıranların sesi, Tel Aviv'deki siyonist yönetimi rahatsız edecektir. Hak-İş bizim davamız olduğu gibi Kudüs de bizim davamızdır. Çünkü inancımız olarak ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa bizim için önemlidir. Bunun yanında tarihsel olarak da bir sorumluluğumuz var. Biz işçi örgütüyüz ve insan hakları anlamında da sorumluluğumuz var. Hak-İş; ülkemizin, bölgemizin ve dünyamızın tüm mazlumlarına karşı borçludur. Bir başka ifadeyle dünyadaki tüm mazlumlar Hak-İş'ten alacaklıdır. Dolayısıyla biz sadece Kudüs ve Filistin'de değil, yeryüzünün tüm coğrafyalarındaki mazlumlarla beraber olmak zorundayız. Hak-İş'i farklı kılan da budur."

konyada-haykiranlarin-mahmut-arslan.JPG

‘BİZE KARŞI KİN KUSUYORLAR’

Her zaman ve her yerde Filistin ve Kudüs davasına destek verdiklerini ifade eden Arslan, “Hak-İş diğer konfederasyonlardan farklıdır. Bizim bu faaliyetlerimizden çılgına dönen Siyonistler, Türkiye'deki bir kısım sözde konfederasyonlarla iş birliği yaparak bize karşı bir baraj oluşturuyorlar. Konuşmaya gelince 'mangalda kül bırakmayanlar ve biz de oradayız' diyenler ne yazık ki Siyonistlerin temsilcilerini ağırlayarak onlarla iş tutuyorlar. Ama bize karşı kin kusuyorlar. Hak-İş olarak tüm bunlara rağmen mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Her zaman ve her yerde Filistin ve Kudüs davasına destek verdik. Gerek ülkemizde gerek tüm dünyada Filistin mücadelesine destek olmaya devam edeceğiz. Bu bizim sorumluluğumuzun gereğidir. İmkanlarımız, şartlarımız ne olursa olsun ve hangi sıkıntılar içerisinde olursak olalım Kudüs'ü ve Filistin'i ıskalayamayız, Mescid-i Aksa'dan uzak kalamayız" diye konuştu.

konyada-haykiranlarin-huseyin-tanriverdi.JPG

‘SİYONİST ÜLKELER TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEDİLER’

Siyonist ülkelerin Türkiye’nin önünü kesmek için girişimde bulunduklarını kaydeden HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “Bildiğiniz gibi güvenlik şeridi olarak ülkemiz Suriye sınırında önemli bir alanı Barış Pınarı Harekatı adıyla oluşturmaktadır. Bu çerçevede Amerika Siyonist ülkeler Türkiye’nin önünü kesmek adına faaliyette bulundular. Bu çerçevede Arap Ligi adı altında bir kurum var. Bu Arap Ligini incelediğiniz zaman görürsünüz ki Arap dünyasıyla çok yakın ilişkisinin olmadığını…. Yine görürsünüz ki bu Lig, bu birlik birileri tarafından kontrol edilir. Biraz daha tarihin sayfalarını karıştırdığınızda geriye doğru gittiğinizde görürsünüz ki Arap topraklarını baklava dilimi gibi parçalayan lavresteri ve İngiliz anlayışıdır. İşte o tarihin bugün tezahürü olarak Arap Ligini bu anlayış yönetmektedir” ifadelerini kullandı.  

konyada-haykiranlarin-1.JPG

‘BU SİYONİST BİR OPERASYONDUR’

Özellikle son zamanlarda 100 yılın projesi adı altında bir projeyi Siyonistlerle devreye sokmak istediklerini ifade eden Tanrıverdi, “Bunu kesinlikle kabul edemeyiz. Bu bir Siyonist operasyondur. Kesinlikle bu anlaşmayı kabul edemeyiz. Gündemimize alamayız ve reddederiz. Kudüs bizim için çok önemli bir mekandır. İstanbul neyse Kudüs bizim için aynıdır. Konya, Ankara neyse bizim için Kudüs de aynıdır. İnsani bir sorumluluğumuz var. İslami bir zorunluluğumuz var. Dolayısıyla sorumluluğumuzu ve zorunluluğumuzu yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Buralar bize bir miras olarak değil bir emanet olarak devredildi. Bugün gerçekten Siyonist İsrail ve onun kucağında şımarttığı Amerika, insanlık dışı zulmünü, insanlık dışı acımasızlığını göstermektedir. İsrail devlet terörü işliyor. İsrail bütün acımasızlığını son 2 gündür gösteriyor. Özgür Filistin devleti kurulana kadar, Mescid-i Aksa’nın gözyaşı dinene kadar bu mücadeleyi kendi mücadelemiz gibi görmeliyiz. Araya fitne fesat soksalar da aldırmamalıyız” dedi. Program hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

konyada-haykiranlarin-vacit-sir-001.JPG

“KAMU ADINA DUYARLILIK OLUŞTURUYORUZ”

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda düzenlenen programa HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Filistin Devleti Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasına gerçekleştiren HAK-İŞ Konya İl Başkanı Vacit Sır, “Kamu adına duyarlılık oluşturmak için bu programlarımızı gerçekleştiriyoruz. HAK-İŞ konfederasyonumuz Türkiye’nin 2. Büyük konfederasyonudur. Tüm iş kollarında örgütlenmiş ve örgütlenmeye de devam etmektedir. Konfederasyonumuza bağlı hizmet sendikamız ise Türkiye’mizin iş kolunda en büyük sendikası olmayı hak kazanmıştır” şeklinde konuştu.

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ