Konya 'Kur’an Bülbüllerine' ev sahipliği yapacak

Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması 8.’sinin Konya’da düzenlenecek.
Konya 'Kur’an Bülbüllerine' ev sahipliği yapacak

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Selçuklu İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katıldı. Selçuklu Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber ve Selçuklu’da görev yapan din görevlileri başta olmak üzere, Diyanet çalışanı birçok isim katıldı.

DİN GÖREVLİSİ TOPLUMA ÖRNEK OLMALI

Din görevlilerinin gündelik yaşantısı başta olmak üzere, mesleki anlamda kendilerini nasıl geliştirmeleri gerektiği hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulunan Şahin, din görevlilerinin topluma örnek kişilikler olarak uyması gereken kuralları da hatırlattı. Din görevlilerinin, görev yaptıkları bölgelerde cemaat sayısını artırma noktasına gayret etmeleri gerektiğini ifade eden Şahin, küslerin barıştırılması, maddi sıkıntıdakilerin sıkıntısının çözülmesi ve gençlerin camiye ısındırılması noktasında din görevlilerinin vebal taşıdığını söyledi.

konya-kuran-1.JPG

DİN GÖREVLİSİ KUR’AN-I GÜZEL OKUMALI

Din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim’i daha sık okuması ve kıraat noktasındaki eksikliklerini gidererek Kur’an’ı Kerim’i en güzel şekilde okuma gayretinde olmasını temenni eden Şahin, Kuran’ı Kerim’in basım, yayın ve dağıtımı noktasında da denetlemelerinin arttığını ifade etti.

MÜHÜRSÜZ KUR’AN DAĞITILAMAYACAK

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı’nın aldığı karar neticesinde, mühürsüz Kur’an-ı Kerim’lerin bundan sonraki süreçte basım, yayın ve dağıtımının yapılamayacağını ifade eden Şahin, din görevlilerinin mühürsüz Kur’an-ı Kerim’ler noktasında cemaatlerini uyarmalarını istedi.

konya-kuran-3.JPG

ULUSLARARASI HAFIZLIK VE KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI KONYA’DA DÜZENLENECEK

Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nın 8.’sinin Konya’da düzenleneceği bilgisini veren Şahin, önümüzdeki Ramazan Ayı’nda düzenlenecek olan yarışmaya 100’den fazla ülkeden katılımcının olacağını söyledi.

•SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ