Konya medyası sorunlarını tartıştı

Özgürlük İçin Basın Projesi ekibi AB ( Avrupa Birliği AB ) Sivil Düşün Programı çerçevesinde Konya’da görev yapan gazetecilerle buluştu
Konya medyası sorunlarını tartıştı

Sivil Düşün AB Programı kapsamında Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde yürütülen Özgürlük  İçin Basın (Press for Freedom) projesi ile ilgili olarak Konya’da yerel basın temsilcilerinin katılımı  ile bir toplantı düzenlendi.

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

Proje Koordinatörü Yusuf Kanlı açılış konuşmasında projenin içeriği ve işleyişi ile ilgili bilgi verdi. Kanlı, “ Hayati bir proje içerisindeyiz. Bilgilendirmek serbest düşüncenin yayılması ile gerçekleşir. Yarımız için sorunlarımızı görmeli, geleceğimizi aydınlık hale getirmek için çaba sarf etmeliyiz. Gazeteciler yarına bilgi bırakan insanlardır. Bu işlevde gizleyerek saklayarak olmaz. Diye konuştu.

GÖREV GAZETECİLERİN

Projenin Türk basını ve ifade özgürlüğüne ve Türkiye’de demokrasinin yerleşmesi için gerekliliğine vurgu yapıldı. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar bu konuda gazetecilere çok büyük görev düştüğünü belirtti .

YARDIMLAŞMAYA DAYALI BİR YAPIYA GEREK VAR

Toplantı sonucunda yerel gazetecilere, çeşitliliğin bir güç oluşturabileceği, karşılıklı saygı ve yardımlaşmaya dayalı bir yapının basındaki sorunları çözüme götürebileceği ifade edildi.Proje kapsamında basın ile toplantılar Ankara, Trabzon, Gaziantep, Bursa,, Antalya ve İzmir’de gerçekleştirilecek.MERVE ATEŞ