Konya merkeze dev kanal inşa ediliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sanayi bölgelerinin taşkınlardan korunması amacıyla Lale Caddesi-Ankara Yolu-Aslım Caddesi arasında Keçili Kanalı Islah Projesi'ni hayata geçiriliyor.
Konya merkeze dev kanal inşa ediliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sanayi bölgelerinin taşkınlardan korunması amacıyla Lale Caddesi-Ankara Yolu-Aslım Caddesi arasında Keçili Kanalı Islah Projesi'ni hayata geçiriliyor. Bu projenin ilk etabı, eski Selçuklu Belediyesi'nin bulunduğu alanda gerçekleştirilmektedir.

oscvvtuxhkf2jdzveeq2zrwmickb9uic6ztmbh7m.jpg

İkinci etap ise Ankara Yolu ile Aslım Caddesi arasında bulunan 3.115 metre uzunluğundaki Keçili Kanalı'nı kapsıyor. Bu ıslah çalışması, bölgedeki yağmur suyunun drene edilmesini sağlayarak taşkın riskini azaltmayı amaçlamaktadır. Ayrıca proje ile birlikte oluşan görüntü kirliliği ve kötü koku da ortadan kaldırılacak.

rhtmp8spr3vzuh0rmi7otz0p9ewqii4hsq7gdnp5.jpg

Bölge, BÜSAN'la başlayıp sonrasında Aslım Caddesi civarında Yeni Sanayi alanlarının oluştuğu Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin taşınacağı alandır. Bu ıslah çalışması, ulaşım açısından da önemli bir gelişme sağlamaktadır. Çünkü projenin bir parçası olarak yapılacak olan 11 menfezli yeni bir ana arter, raylı sistem ve araç trafiğini sanayi bölgesine dağıtacak şekilde planlanmıştır.

oscvvtuxhkf2jdzveeq2zrwmickb9uic6ztmbh7m-001.jpg

Ayrıca Aslım Caddesi'nin devamında planlanan yeni çevre yoluna kadar bu cadde uzatılacaktır. Böylece şehrimiz, sanayi bölgelerine daha etkin bir ulaşım imkanı sağlayacak yeni bir ana arter kazanmış olacaktır.

trhklykkkl8txbkyfwgt1nsnqstjjnaogrwcuoya.jpg

 Editör