Konya merkezli 'Paralel Yapı' operasyonu

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü "paralel yapı" soruşturması kapsamında, Konya merkezli birçok ilde operasyon başlatıldı. Konya'da 80'e yakın işadamı hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.
Konya merkezli 'Paralel Yapı' operasyonu

Konya merkezli "paralel yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 10'un üzerinde ilde operasyon yapıldığı bildirildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin aylar önce soruşturma başlattı. Toplanan delillerin ardından, sabah saatlerinde Konya merkezli 10'un üzerinde ilde operasyon için harekete geçildi.

Gözaltına alınacaklar arasında eski polis müdürlerinin de olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan İlk isimler şu şekilde:

- Salih tuzcu (eski emniyet müdürü)
- Ercan taştekin (Konya eski asayiş müdürü)

Konya merkezli başlatılan operasyonda bir dönem Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapan Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan T. ve eski polis müdürü Anadolu A. gözaltına alındı. Ercan T. gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu. Anadolu A. de aranmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ankara’da bir komiser, Konya ve Şanlıurfa’da da bir polisin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan isimler sağlık kontrolü için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine getiriliyor.

-Soruşturma kapsamında avukat ile sekreteri tutuklanmıştı-

Dosya kapsamında Konya Barosu avukatlarından M.O. ABD'ye gitmek için Konya Havaalanında, sekreteri F.N.P. Selçuklu ilçesinde 11 Mayıs'ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış, M.O. hakkında, "Fethullahçı terör örgütüne üye olma", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Adli görevi kötüye kullanmak", F.N.P. hakkında ise "Fethullahçı terör örgütüne üye olma" suçlamaları bulunduğu bildirilmişti.

F.N.P'nin aracının bagajındaki, hukuk bürosundan aldığı tespit edilen 500 bin lira tutarındaki döviz, altın ve Türk lirası ile ruhsatlı tabanca ve mermilere de el konulmuş, zanlının "Para ve altınların M.O'ya ait olduğunu", M.O'nun ise bunları "Gayrimenkul satışından ettiğini" söylediği öğrenilmişti.

Operasyonun, örgütün finansal yapısına yönelik olduğu belirtildi

Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonun, örgütün finansal yapısına yönelik olduğu öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sabah saatlerinde Konya merkezli başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınacak şüphelileri yakalama çalışmaları sürüyor.

Operasyonun, örgütün finansal yapısına yönelik olduğu öğrenildi. 

Örgüt üyesi belirli kişilere şirketlerin "zimmetlendiği", bu doğrultuda şirket sahiplerinden "himmet parası" tahsis edildiği ileri sürüldü.

İstenilen para alınamadığında ise iş adamlarının tehdit edildiği ve şantaj yapıldığı iddia edildi. Bu konuda, polise başvuran çok sayıda iş adamının ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Bazı dönemlerde yargı kararlarına müdahale edildiği, şüphelilerin, kendi lehlerine karar çıkarmak için bilirkişi heyetlerini "ayarladığı" ileri sürüldü.

Operasyon kapsamında daha önce tutuklanan avukat M.O'nun, Selçuk Üniversitesine ait bir arsanın Mevlana Üniversitesine devri ile ilgili de usulsüzlük yaptığı iddia edilmişti.

Eski şube müdürü, Kilis'teki evinde bulunamadı

Kilis Emniyet Müdürlüğünde görevliyken 2 gün önce açığa alınan, hakkında yakalama kararı çıkarılan eski şube müdürü Cemil U. ikametgahında bulunamadı.

Ankara'da 8 gözaltı

Soruşturma kapsamında, Ankara'da aralarında bir iş adamının da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında Bitlis'in Tatvan ilçesinde ve Antalya'da 2 polis memuru gözaltına alındı.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından operasyonun merkezi Konya Emniyet Müdürlüğüne gönderilecek. 

Muş'ta açığa alınan komiser aranıyor

"Paralel Yapı" operasyonu kapsamında Muş'ta bir süre önce açığa alınan bir komiserin arandığı bildirildi. Bulanık ilçesinde bir süre önce açığa alınan bir komiserin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Antalya'da 1 polis gözaltına alındı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü "paralel yapı" operasyonu kapsamında Antalya’da görevli H.Y isimli bir polis memuru da gözaltına alındığı öğrenildi. Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli H.Y, isimli polis sabah saatlerinde Antalya Emniyet Müdürlüğü, Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından gözaltına alınan H.Y, Konya'ya gönderildi.

Şanlıurfa'da bir polis memuru gözaltına alındı

Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında Şanlıurfa'da bir polis memuru yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığının Paralel Yapı iddialarına ilişkin başlattığı soruşturma çerçevesinde polis memuru Y.Ö, Şanlıurfa'daki evinde gözaltına alındı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde görevli Y.Ö, işlemlerin ardından Konya'ya gönderilecek.


İLGİLİ DİĞER HABERLER

1-074.jpg

1-073.jpg

101209.jpg