Konya Metro'ya kavuşuyor

Konya Metro'ya kavuşuyor

ic-video-004.jpg

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dedeman Otel’de gerçekleşen proje tanıtım toplantısında Konya tarihinde yapılacak en büyük ulaşım projesi olan metronun müjdesini verdi. Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin, Konya ilinde bugüne kadar 3.5 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını kaydetti. 122 kilometrelik çevre yolunun 22 kilometresinde çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan  Bilgin, Kayacık Lojistik Merkezi’nin 2016 yılında tamamlanacağını müjdeledi. Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu şunları kaydetti:

BÜYÜK BİR ADIM ATIYORUZ

-Konya’yı ulaştırma akışlarının merkezine yerleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde Konya’ya önemli bir insan akışı bekliyoruz ve bunu şimdiden yönetmeliyiz. -Şehir içi ulaşımı dünyanın en önemli tasavvuf merkezlerinden biri olacak Konya’ya göre planlamamız lazım.  -Ulaştırmayı da şehrin dokusuna zarar vermeyecek şekilde tasarlamamız gerekiyor. -Arkadaşlarla birkaç aydır yoğun bir şekilde çalışılan bu proje sadece Konya’da değil, diğer şehirlerde de geçerli olacak. -Kadimden küreselleşmeye büyük bir adım atmış oluyoruz.

3 MİLYAR' A MAL OLACAK

“Vefakâr şehre teşekkür vakti” sloganıyla duyurulan Metro projesi 3 aşamada, toplamda 45 kilometre olacak.  3 milyara mal olacak proje 2020’de tamamlanacak. Metro ile yüksek hızlı tren hattı entegrasyonu sağlanacak. Etaplar halinde yapılacak projenin ilk etabı Kampus-Alaaddin-Gar-Beyhekim  arasında, 2. Etabı Fetih Caddesi-Karatay’da, 3. etabı NEÜ-çevre yolu-yeni gar arasında olacak. Öte yandan Başbakan Davutoğlu, 2020’de tamamlanması beklenen projenin ilk etabının 2018 Aralık ayına yetişmesini istedi.