Konya milli iradeye sahip çıktı

MÜSİAD Konya Şubesi 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmeye çalışılan Darbe girişimi hakkında MÜSİAD Konya İl Binası Toplantı Salonu’nda bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
Konya milli iradeye sahip çıktı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Konya Sanayi Odası Başkan Vekili ve İpekyolu Derneği Başkanı Tahir Şahin, Konya SMMM Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Cemalettin Akpınar, Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik, DERSİAD Konya Şube Başkanı Musa Özkan, SELSİAD Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat, Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Vehbi Demirci, KONTİMDER Başkanı Osman Başaran, KOSGİAD Başkanı Ali Gürbüz Dayıoğlugil, TÜRSAB Bölge Başkanı Kazım Yanar katıldı. 

2-037.jpg

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek yaptığı açıklamada Türk milletinin 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları hiçbir zaman unutmayacağını belirtti. Konuşmasına olaylarda hayatını kaybeden şehitler için rahmet dileyerek başlayan Şimşek, “Emirlerini milletin iradesinden değil, ülkemizi karıştırmak isteyen ve büyümesine engel olmak isteyen uluslararası güç odakları ve hain şebekelerden alan cuntacılar darbe girişiminde bulunarak, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalamış ve masum vatandaşlara ateş açarak korkunç bir terör saldırısına dönüştürmüştür. Yapılan bu kanlı eylem, devletimiz ve milletimizin kahramanca direnişi sonucu başarılı operasyonlarla püskürtülmüştür. İş dünyasının temsilcileri olarak, bugün de cesur milletimizin ve milli iradeyi arkasına alan seçilmiş meşru hükümetin yanında olduğumuzu ilan etmek istiyoruz” dedi.

3-031.jpg

“MİLLİ İRADE BAYRAMI”

Sokaklara çıkarak meydanları dolduran millet hakkında “Kahraman” yakıştırması yapan Dr. Lütfi Şimşek milletin yalnızca darbeyi püskürtmediğini aynı zamanda Türkiye’de darbe deyimine son verdiklerini de söyledi. Şimşek 15 Temmuz’un yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da “Milli İrade Bayramı” olduğunu ve halkın bu ayaklanmasının arkasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olduğunu ifade etti. “Darbeye kalkışanlara tek bir ağızdan karşı çıkan parti liderleri ile STK’ların sağduyulu açıklamalarına ve basının darbe karşıtı tutumuna teşekkür ediyoruz. Ayrıca demokrasimize sahip çıkan necip milletimize, emniyet güçlerimize ve darbe girişimine destek vermeyen ordu mensuplarımıza tek tek teşekkür ediyoruz” diyen Şimşek bu tip olayların tekrar yaşanmaması adına Türk milletinin tedbir ve teyakkuz halinde kalması gerektiğini söyledi. “Gün milli iradeye sahip çıkma günüdür” sözleriyle vatandaşları evlerine, işyerlerine, araçlarına bayrak asmaya ve meydanları boş bırakmamaya davet eden Şimşek sözlerini Abdürrahim Karakoç’un, “Geceye yenilmeyen her insana, ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır” sözleri ile tamamladı. Basın toplantısı toplu fotoğraf çekimi ile soma erdi. 

4-019.jpg

MÜCAHİT YAPRAKCI