Konya Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Suat Uzun: Birlik demek, huzur demek!

5 ay önce kurulmasına rağmen göz dolduran çalışmalarıyla 100’e yakın üyeye ulaşan Konya Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Suat Uzun, El ele vererek yaptıkları özverili çalışmalarla mahallelerin sorunlarını birer birer çözdüklerinin altını çizdi.
Konya Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Suat Uzun: Birlik demek, huzur demek!

5 ay gibi kısa bir süre önce kurulmasına rağmen yaklaşık yüz muhtarı çatıları altında buluşturmayı başardıklarını söyleyen Konya Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Suat Uzun, muhtarların kendilerine olan teveccühün nedeninin özverili ve gayretli çalışmaları olduğunu kaydetti. Kuruluş aşamasında iki odalı bir binada hizmetlerine başladıklarını kaydeden Uzun, “Ancak, en başından bu yana bize desteklerini hiç esirgememiş olan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli başkanımız şu an kullandığımız Keremdede Çeşme Mahallesindeki restore edilmiş iki katlı ve bahçeli eski Konya evini bize tahsis etti’ diye konuştu.

10-1-2-019.jpg

“7/24 MUHTARIMIZIN YANINDAYIZ”

Kuruldukları günden bu yana ‘Bizim için koltuğun üstündeki insanlar önemlidir’ diyerek kendilerine destek veren siyasetçilere ve bürokratlara da teşekkür eden Başkan uzun, Konya muhtarlarının çoğunluğunu kendi çatıları altında toplanmış olmasından dolayı da mutlu olduklarını kaydetti. Ülke genelinde gece 24.00’a kadar açık kalan tek dernek olduklarını ifade eden Uzun, acil hangi konu olursa olsun, hangi sorun olursa olsun hatta üyesi olsun olmasın her muhtarın yanında olduklarını belirtti. Hatta başka şehirlerden gelen muhtarların da bu hassasiyeti bildiğini ifade eden Uzun, ‘Türkiye’nin neresinden gelirse gelsin muhtarlarımız bizi arayıp buluyorlar. Konya’da biz ağırlıyoruz çoğunu. En son Gaziantep Belediye Başkanımız Fatma Şahin Hanımefendi 7 otobüsle 271 muhtarımız göndermişti. Bize emanet etti. İki gün misafir ettik. Çok mutlu oldular. Böyle çalışmaları olan bir derneğin varlığından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Çünkü hiçbiri daha önce böylesine çalışan bir dernek görmediklerini açıkça ifade ettiler” diye konuştu.

“BAZI KURUMLARLA SIKINTILARIMIZ HALA DEVAM EDİYOR”

“Bizim adımızda Birlik. O nedenle birlik ve beraberliğe olabildiğince önem veriyoruz. Kim gelirse gelsin bizim kapımız sonuna kadar açık” diyen Suat Uzun, üyesi olsun olmasın her bir muhtarı azami ölçüde önemsediklerinin altını çizdi. 24 yıldır Muhtarlık yaptığını ve tecrübelerini her bir muhtarla paylaştığını kaydeden Uzun, bu nedenle destek ve fikir isteyen her muhtarın yanında olduklarını söyledi.  Özellikle Milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarının kendilerine verdiği destekten mutlu olduklarını ifade eden Dernek Başkanı Suat Uzun; “Her biri bizi ziyaretleriyle onurlandırdılar. Kurum ve kuruluşlarla da dirsek temasımız sürüyor. Özellikle MEDAŞ’a ayrı bir teşekkür borçluyuz. Eskiden bir sokak lambasının değiştirilmesi 2 aydı. Şimdi 10 dakika. Birlik demek sadece güç demek değil. aynı zamanda huzur da demek. Bizim için huzur, mahalle için huzur. MEDAŞ ciddi anlamda Konya’nın yanında artık. Ama bazı kurumlarla sıkıntılarımız sürüyor.

10-1-3-016.jpg

“MUHTARIN GÖZÜNDE, MEDAŞ İN!, PTT TELEKOM OUT”

Uzun sözlerini şöyle sürdürdü; “Milletvekillerimiz, danışmanlar geldiklerinde bizi ziyaret ediyorlar. Medaş genel müdürü geldi. Karatay selçuklu meram burada dertleri dinledi. Biz birlikten huzur buluyoruz. Sokak lambası eskiden 2 ayda değişmezdi şimdi on dakikada. Belediyelerdeki işleri bir telefonla hallediyoruz. Sıkıntımız kalmadı. Birlik olmanın sonuçları. Bazı kurumlarda hala sıkıntı sürüyor. Ama diğerlerinde çözüldü daha çok. PTT ve Telekom ile ciddi sıkıntılar yaşıyor hem mahalleli hem muhtar. Bir tebliğat getiriyor postacı ama biz o kişi mahallede yaşıyor mu yaşamıyor mu onu bile bilmiyoruz ki. 19 mahallelik bir alana bakıyorum. 500 işyerinden 10 tanesi çalışanlarının listesini vermiş. Hangi iş yerinde kim çalışıyor kimse bize bildirmemiş ki, bilelim. Yok desek sıkıntı, var desek sıkıntı. Telekom deseniz daha kötü. Yollarda ki kapaklar kırılıyor. On kere arayın ses vermezler. Bir kırılan kapağı taktıramazsınız. En sonunda 155’i arıyoruz onlar sayesinde çözülüyor. Yada muhtarlarımız kendi imkanlarıyla çözüm buluyorlar”

“ŞU AN EN BÜYÜK BEKLENTİMİZ PARK ÜCRETİ KONUSUNDA”

Cumhurbaşakının sayesinde muhtarların değerinin hatta muhtarların kendine olan özgüvenininde arttığı kaydeden Uzun, “Çık kardeşim dışarı diyen bürokratlar azaldı. Eskisi gibi değil. Ama hala muhtarı ezmeye çalışan bürokratlar var. Konya Tarım İl Müdürlüğü mesela. Çiftçinin attığı gübrenin takibini muhtarın üzerine yıkmaya çalışanlar var hala. Kapı kapı gezip onay verecekmiş muhtar. Gübre tarlada atılırken başında bekleyip bittiğini onaylayacakmış. 20 çiftçi aynı anda atarsa ne yapsın muhtar. Bu işler ekip işi. Bunu da ancak kendileri halledebilir. İşlerine gelen bir şey olduğunda koşarak gelen insanlar, mesele vatana millete hayırlı bir işe geldiğinde ortadan kayboluyor ve işi başkasına yıkmaya çalışıyorlar” diye konuştu. Uzun ayrıca bazı siyasetçi ve bürokratların muhtarlarını bile tanımadığından, aylık toplantı yapılmasına rağmen şikayetini açıkça anlatamayanların sorunlarını yerinde dinlemek ve görmek için idarecilerin herhangi bir efor sarfetmemesinden yakındı. Uzun halkın sorunlarıyla yakından ilgilenen Muhtarların, ‘Kendi arabasıyla hizmete koşan hatta yeri geldiğinde mahallelisini kendi arabasıyla nüfus müdürlüğüne götüren yani her tarafıyla amme hizmeti yapan bir muhtarın en azından “Park Ücreti” için bir kolaylık yapılmasını arzu ederiz. Bu konuya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek beyin de bir çözüm üretmesi en büyük beklentilerimizden biri. En azından bir resmi iş için bir-iki saatlik park ücretinden muaf olursak, hizmetlerimizin hızlanması içden bile değil” diye konuştu. 

HAYRETTİN ATAK / YENİ HABER