Konya Numune Hastanesi 3 ayda yarım milyona yakın hastaya hizmet sundu

Konya Numune Hastanesi 2024 yılı ilk 3 ay değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt ile birlikte tüm hastane yöneticilerinin ve klinik sorumlu hekim ve hemşirelerinin katıldığı toplantı da Numune Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri istatistiksel veriler eşliğinde ele alındı.
Konya Numune Hastanesi 3 ayda yarım milyona yakın hastaya hizmet sundu

Konya Numune Hastanesi’nin tarihi geçmişi ve merkezi konumu nedeni ile vatandaşların tereddüt etmeden başvurduğu bir sağlık tesisi durumunda olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Mehmet Koç, “Erişkin acil ve poliklinikten hizmet alan vatandaşlarımızın sayısına baktığımızda hastanemizin şehrimize adeta nefes aldırdığını söyleyebiliriz. Günde ortalama 60 ambulansın hasta getirdiği acil servisimiz 3 aylık dilimde 110 bin 523 vatandaşımıza sağlık hizmeti sunmuştur. Yine aynı dönem içerisinde 325 bin 413 hastamız, hastanemizden poliklinik hizmeti almıştır. Toplamda ise 435 bin 936 hastamıza tedavi hizmeti sağlanmıştır” diyerek Numune Hastanesi’nin Konya sağlığı adına son derece önemli hizmetlere imza attığını söyledi. Konya Numune Hastanesi’nin kornea nakli gerçekleştiren tek kamu hastanesi olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Koç, “Hastanemizde son derece zorlu ameliyatlar başarı ile yapılmaktadır. 3 aylık dönem içerisinde 4 bin 512’si özellikli ameliyat olmak üzere toplamda 10 bin 293 ameliyat gerçekleştirilmiştir” dedi.

konya-numune-hastanesi.jpg

Konya Numune Hastanesi’nde 221 hekim görev yapıyor

Konya Numune Hastanesi’nde 190’ı uzman, 31’i pratisyen olmak üzere toplamda 221 hekimin görev yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Hastanemizde hem uzman doktor, hem de 600’ün üzerinde olan ebe ve hemşire sayımızla hizmet sunuyoruz. Bu rakamları geçmiş yıllarda hayal bile etmemiz mümkün değildi. Bu nedenle bizlere personel atamaları da dâhil olmak üzere her türlü konuda destek veren Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’un konuşmasının ardından Hastane Başhekimi Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt tarafından sunum gerçekleştirildi. Toplantı, yapılan detaylı (acil, poliklinik, ameliyathane, özellikli hizmetler, MHRS vb.) sunumun ardından genel değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :