Konya Numune Hastanesi açıldı

2012 yılı Aralık ayında yapımına başlanan ve bir takım sıkıntılardan dolayı planlanan sürede tamamlanamayan yeni Numune Hastanesi binası nihayet sona erdi.
Konya Numune Hastanesi açıldı

Yeni Numune Hastanesi binasının poliklinikleri dün sabah itibarıyla hizmet vermeye başladı. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve Hastane Başhekimi Uz. Dr. Süleyman Dönmez hastanede incelemelerde bulundu.  Milletvekilleri, beraberindeki heyet hastanenin ilk hastası olan ve ortopedi bölümünde tedavisi yapılan Fehmi Kaplan’a (60) geçmiş olsun dileklerini ileterek karanfil hediye ettiler.

11-1-1-014.jpg

KONYA’NIN EN BÜYÜĞÜ

Böyle bir hastanenin Konya'da hizmete girmesinin çok sevindirici olduğunu ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, hastanenin 125 bin metrekarelik kapanı alanıyla Konya'nın en büyüğü olduğuna dikkat çekti. Poliklinik sayısının bine ulaştığını dile getiren Baloğlu, "İlerdeki günlerde servislerin de taşınması ile birlikte hastane tam teşekküllü hizmet vermeye devam edecek" dedi. Hastane safahatının biraz sıkıntılı geçtiğini hatırlatan Baloğlu, "Süreç, 2012 yılının Aralık ayında başladı. Yasal kesintilerden dolayı, bugüne kadar uzadı. Böyle modern bir ortamda Konyalılar'a hizmet verilmesi çok güzel” diye konuştu.

11-1-2-018.jpg

KONYA, SAĞLIKTA BÖLGE ÜSSÜ OLACAK

Konya’nın merkezinde böyle bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu aktaran AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı ise  "Açılacak mı açılmayacak mı diye söylentiler oldu. Numune Hastanesi, gündemi baya meşgul etti. Konya, sağlıkta bölge üssü olacak. Çok fazla eksiğimiz yok. Hafta sonuna kadar eksiklikler bitirilecek. Ufak tefek ürünlerin siparişini bekliyoruz. Çevre düzenlemesi yoğun şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da, "610 yatak kapasiteli. 17 ameliyathanemiz var. Numune Hastanesi ile birlikte bin 550 nitelikli yatağı halkın hizmetine sunduk. Sağlıkta dönüşüm Konya'da tamamlandı. 2018 yılında sağlıkta gelişim üzerinde duracağız. Tedricen ay sonuna kadar hastanemizi tam teşekküllü hizmete sunacağız” dedi.  Numune Hastanesi Başhekimi Süleyman Dönmez de yaptığı değerlendirmede hastanenin 610 yatak kapasitesi olduğunu hatırlattı. İlk gün olmasına rağmen hastaneye binden fazla hasta tedavi olmak amacıyla başvurdu. 

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER

11-1-4-005.jpg