Konya ona hasret kaldı! Pazar günü kar yağışı bekleniyor

Konya bu sene kurak geçen kış mevsimi nedeniyle zor günler geçiriyor. Geçen yıl 9 Ocak tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilmiş, bazı ilçelerde kar kalınlığı 5 metreyi bulmuştu. Konya bu yıl kar yağışına adeta hasret kaldı.
Konya ona hasret kaldı! Pazar günü kar yağışı bekleniyor

Konya geçen sene son 14 yılın en yoğun kar yağışını almış, barajlar doluluk oranlarıyla rekor kırmış, çiftçilerin yüzü gülmüştü. Geçen yıl yoğun yağış alan Konya Ovası, bu yıl adeta bir damla suya hasret kaldı. Kış mevsiminin ortası geldi ama Konya'ya hala kar yağmadı.

Geçen yıl tam da bugün, 9 Ocak 2017 tarihinde Konya’nın; Karatay Meram ve Selçuklu, Akören, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Güneysınır, Derbent, Derebucak, Hadim, Hüyük, Yunak, Ahırlı, Altınekin, Akşehir, Beyşehir, Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ve Tuzlukçu ilçelerinde okullar tatil edilmişti.

Yine geçen sene 9 Ocak'ta bazı ilçelerde kar kalınlığının 5 metreyi, Konya merkezde de 30-40 santimetreyi bulduğu medyada yer almıştı.

Geçen yıl bu zamanlar yağan yoğun kar Konyalının yüzünü güldürürken, bu yıl Konya Ovası adeta alarm veriyor.

Kar yağışının olmaması çiftçiyi de kara kara düşündürüyor. Yer altı sularının yıldan yıla gittikçe çekilmeye başlamasıyla zaten sıkıntı yaşayan Konya çiftçisi, bu senenin yaz mevsiminde ürünlerini nasıl sulayacağı konusunda endişeli.

Peki Konya'ya ne zaman kar yağacak?

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre Konya'da 14 Ocak Pazar günü karla karışık yağmur yağışı bekleniyor. İşte Konya'da önümüzdeki günlerin hava tahmin raporu;

tahmin-show-2-001.png

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER