OSB’de beşinci kısım bitiyor

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) beşinci kısım genişleme alanının bu yıl içerisinde tahsise açılacağını, altıncı kısmın yer seçimi başvurusunun yapıldığını söyledi.
OSB’de beşinci kısım bitiyor

Konya Sanayi Odası Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Kadir Büyükkara başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, meclis üyelerine aylık faaliyetler ve Üretim Reform Paketi hakkında ilgili bilgi verdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'na gönderilen Üretim Reform Paketinin sanayicilerin de görüşlerinin alınarak hazırlandığını belirten Başkan Kütükcü, "Bugüne kadar pek çok kez dile getirdiğimiz sorunlar Üretim Reform Paketinde çözüme kavuşuyor. Sanayicilerin ödediği yüzde 2'lik TRT payının kaldırılması, OSB'lerdeki sanayi parsellerinin tahsisinde alınan damga vergisinin kaldırılması, OSB'lerin ilk kuruluşunda alınan ot bedelinin alınmayacak olması gibi birçok yenilik bu paketle birlikte üretim hayatına kazandırılmış olacak. Hem Konya Sanayi Odası, hem de OSB ve OSBÜK olarak bu konular üzerinde uzun süredir yoğun bir çaba sarf ediyoruz. İnşallah sanayicilerimize, üretim hayatımıza hayırlı olur" ifadelerini kullandı.

"Altıncı kısım iki, üç ve dördüncü kısımların toplamından daha büyük olacak"

Konya OSB'deki gelişmelerle ilgili bilgi de veren Kütükcü, 1976 yılında kurulan Konya OSB'nin 41 yılda dört genişleme hamlesi gerçekleştirdiğini ve beşinci genişleme hamlesinin eşiğinde olduğunu vurguladı. Kütükcü, "2013 yılının sonunda dördüncü kısım genişleme alanında sanayicilerimize tahsis ettiğimiz 104 parselden 78'inde üretime geçildi, 26'sının da inşaat çalışmaları devam ediyor. Sanayicilerimiz dördüncü kısımdaki yatırımlarına devam ederken, Konya OSB yönetimi olarak bizler de yeni talepleri karşılamak amacıyla beşinci kısmı yatırıma açma çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Şu anda kamulaştırma çalışmalarında sona yaklaştık, hedefimiz beşinci kısmı 2017 yılı içerisinde yatırıma açmak. Ayrıca Konya Valiliğimiz altıncı kısım genişleme alanımızın yer seçimi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuru yaptı. Altıncı kısım genişleme alanı iki, üç ve dördüncü kısımların toplamından daha büyük olacak. Böylesine büyüklükte bir alanı bakanlıktan talep ettik. İnşallah yer seçimi süreci tamamlandıktan sonra planlama ve kamulaştırma çalışmalarına başlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Konya OSB, uluslar arası standartlarda hizmet veriyor"

Konya OSB'nin altyapı ve sunulan hizmetler bakımından da Türkiye'nin en nitelikli OSB'lerinden biri olduğunu vurgulayan Kütükcü, şunları söyledi: "Türkiye'nin en kaliteli alt yapılarından birini OSB'mizde inşa etmiş durumdayız. Elektrik, kanalizasyon, içme suyu, scada sistemleri, fiber optik altyapı ile sanayicilerimize en iyi hizmeti veriyoruz. Çok şükür bugün Konya, sanayicisine uluslar arası standartlarda hizmet veren, nitelikli bir OSB'ye kavuştu."

"Eski VIP girişi, hava kargo alanı oluyor"

Konuşmasında Konyalı sanayicilerin önemli taleplerinden birisinin de hava kargo taşımacılığı olduğunu belirten Kütükcü, "Artık sanayicilerimiz kargolarını İstanbul, İzmir, Mersin gibi illerden göndermekten kurtulacak. Şu anda hava alanımızın eski VIP girişini hava kargo taşımacılığına hizmet verecek şekilde dönüştürme çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz, Temmuz ayı içerisinde Konya'da hava kargo taşımacılığını başlatmak. Artık sanayicilerimiz yurt içi ve yurt dışı kargolarını Konya'dan gönderebilecek veya alabilecekler" ifadelerini kullandı.

Konya OSB’de beşinci kısım genişleme alanında sona yaklaşıldı